Stora hamburgerbröd
En tradition vi har här hemma är att födelsedagsbarnet får välja middagsmaten. Gustaf som fyller 5 år idag valde hamburgare till middag. Mumsiga hemgjorda hamburgare tackar ingen av oss andra nej till. Vi gjorde de sedvanliga amerikanska hamburgarna och hade goda tillbehör som hamburgerbröd, senap, ketchup, bearnaisesås, grillsås, ost, lök, sallad, gurka, tomat och guacamole.
I vanliga fall äter jag och Mattias alltid Max Frisco-bröd till våra burgare. Men i veckan fick jag hem vårens nyheter från Pågen och i kartongen fick jag med nyheten Pågen Stora Hamburgerbröd. Vad passade då inte bättre än att testa dessa?! Sagt och gjort! Bröden var perfekt storlek för oss vuxna, faktiskt lika stora som just Frisco-bröden, men för stora för barn. De var perfekt mjuka och fluffiga och fick en god krispig yta när man värmde dom några minuter i ugnen. De smakade som de flesta ”vanliga” hamburgerbröd gör. Inget slår Frisco-bröden, men de får betyget mer än godkända.
Amerikansk hamburgare, 4 port
800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)
Salsa
4 st tomater
1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås
Salsa: Tärna tomaterna och blanda dem med ketchupen och chilisåsen i en skål. Ställ undan och låt dra.
Hamburgare: Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.
Tack så mycket, Jessica Sundberg
/Elias, Västra frölunda