Strömmingslåda med blomkålsmos

Vi försöker äta fisk minst 2 gånger i veckan till middag. Dessutom har jag ofta makrill på mina smörgåsar. Mmmm… Makrill är så gott! Oftast blir det lax eller torsk till middag, tillagat olika sätt. Det går ju att variera tillagningen i det oändliga känns det som. Ibland blir det andra fiskar som till exempel röding eller pangasiusfiléer. Idag blev det strömming till middag i form av strömmingslåda. Jag tog strömmingsfiléer, bredde på ett lager kaviar och la på lite färsk dill. Sedan vek jag ihop fiskarna och la dom i en ugnssäker form. Hällde på lite grädde blandat med tomatpuré och salt och peppar och toppade med ströbröd. In i ugnen 200 grader ca 20 min. Till fisken hade vi blomkålsmos, gröna ärtor och en bönsallad. Blomkålsmoset gjorde jag bara genom att koka upp ett blomkålshuvud så att det blev ordentligt mjukt och mixade ihop det med värmt smör, mjölk, grädde och salt och peppar. Mycket god och nyttig måltid!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *