Strömmingslåda med blomkålsmos
Vi försöker äta fisk minst 2 gånger i veckan till middag. Dessutom har jag ofta makrill på mina smörgåsar. Mmmm… Makrill är så gott! Oftast blir det lax eller torsk till middag, tillagat på olika sätt. Det går ju att variera tillagningen i det oändliga känns det som. Ibland blir det andra fiskar som till exempel röding eller pangasiusfiléer. Idag blev det strömming till middag i form av strömmingslåda. Jag tog strömmingsfiléer, bredde på ett lager kaviar och la på lite färsk dill. Sedan vek jag ihop fiskarna och la dom i en ugnssäker form. Hällde på lite grädde blandat med tomatpuré och salt och peppar och toppade med ströbröd. In i ugnen 200 grader ca 20 min. Till fisken hade vi blomkålsmos, gröna ärtor och en bönsallad. Blomkålsmoset gjorde jag bara genom att koka upp ett blomkålshuvud så att det blev ordentligt mjukt och mixade ihop det med värmt smör, mjölk, grädde och salt och peppar. Mycket god och nyttig måltid!
Senaste kommentarer