Thailandskänslor
Hela familjen älskar Thailand. Det som tilltalar oss förutom sol, värme och bad är de vackra platserna, aktiviteterna, människorna och inte minst maten. Temperaturen i Stockholm är just nu långt ifrån temperaturen i Thailand (vi har minus 10 ute), men genom att laga thailändsk mat får man lite härliga vibbar. Idag blev det chicken satay med kornris, gurksallad och andra grönsaker till middag. Jag brukar göra satay enligt detta recept (sååå gott), men ibland vill man att middagen ska gå lite snabbare att göra. Då är det perfekt att ta fram en av alla kryddmixer vi köpte vid senaste Thailandsresan. Idag använde jag en satay seasoning and sauce mix. Bara att tillsätta kyckling, kokosmjölk och matolja så fixade sig maten nästan sig själv. Toppen!
Thailändsk gurksallad
1 skivad gurka
1 skivad röd färsk chili (ta bort kärnorna för mindre hetta)
4 matskedar vitvinsvinäger
5 matskedar socker
3/4 tesked salt
Hetta upp vinägern, sockret och saltet tills sockret helt lösts upp. Låt svalna. Blanda skivad gurka och chili i en skål. Häll över lagen och servera.
Senaste kommentarer