Tidig mors dag-middag
Lördag är ju den dag i veckan vi äter lite extra fin och dyr mat. För att slå två flugor i en smäll bestämde vi oss för att fira mors dag, som ju infaller idag söndag, redan på lördagen då vi ändå skulle äta finmiddag. Hur bra var inte det?!
Till förrätt åt jag och Mattias en varsin sk Linnea-bakelse från delikatessdisken på vår lokala Ica. Det var en minismörgåstårta med räkor och forellrom på toppen och om vi inte har helt fel var det tonfiksröra av något slag mellan bröden. Supergott!
Barnen fick manchego-ost med fikonmarmelad och räkor. De fick själva välja vad de ville ha till förrätt och det här var vad valet föll på.
Till huvudrätt grillade vi såklart. Gott kött men tillbehöret var något alldeles extra. Jag kokade helt enkelt fina små svenska färskpotatisar och dressade detta med den fantastiska basilikasåsen. Alltså, guuuuudars så enkelt och GOTT!!!!
Köttet var en perfekt grillad bit sirloin. Verkligen dyrt men helt klart värt pengarna. Mattias tog bara salt och peppar på köttet innan han grillade det ändå fick det en sådan god smak och djup. Magiskt. Kött, basilikapotatisen, sallad och såser – tipptoppvärldensbästamorsdagmiddag!
Till efterrätt blev det en klassisk tårta som säkert har stått eller kommer att stå på många mödrars fikabord idag – en helt ljuvlig prinsesstårta. Den här prinsesstårtan tackar jag Jakobsbergs centrum för. Jag vann den i en Instagram-tävling lagom till mors dag. Egentligen skulle jag hämta ut den idag söndag, alltså självaste mors dag och då hade min vinnarbild med mig och barnen prytt tårtan, men vi ville hellre fika på lördagen och då blev det klassiska utseendet. Lika god för det!
Senaste kommentarer