Tikka Masala
Både jag och Mattias gillar indisk mat. Nu var det länge sedan jag åt det. Jag blev sugen på den goda indiska kycklingrätten Mattias lagar hemma då och då, Butter chicken in silky sauce. Jag bad Mattias laga till den till idag. Han tycker dock det är lite väl mycket pyssel med alla kryddor och de olika tillagningsmomenten så han letade upp ett annat recept på Tikka Masala som han lagade till idag. Tillagningen var lite enklare, men annars ganska snarlika recept trots allt. Det är alltid kul att testa nya recept. Man snöar lätt in på samma som man vet är gott och som man då lagar om och om igen. Förnyelse är bara bra.
Till Tikkan serverade Mattias ris och kokta grönsaker. Jag bakade Naan-bröd som vi hade till maten för att kunna suga upp varje droppe av den goda såsen! Allt var gudagott!!! Fantastiska smaker och lagom kryddstarkt! Den här rätten kommer vi laga igen!
Tikka masala, 6 port
1 kg kycklingfilé
2 paprikor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 chili
2 burkar hela plommontomater
1 1/2 msk garam masala
3 msk tomatpuré
4 dl matlagningsgrädde
4 dl naturell yoghurt
eventuellt 1 tsk chiliflingor
3 msk koriander
svartpeppar
smör
Skär kycklingfilén i mindre bitar samt skiva lök och paprika tunt. Hacka chili och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna. Fräs vitlök och chili i en klick smör så att dofterna kommer fram. Riv i ingefäran och tillsätt löken, paprikan och krydda med garam masala, tomatpuré och plommontomaterna. Låt fräsa några minuter och tryck sönder tomaterna med en sked. Tillsätt grädde och yoghurt. Lägg ner kycklingen och låt den koka 10 minuter eller tills dess att den är färdig. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer garam masala, koriander och chiliflingor.
Senaste kommentarer