Tillbaka till 70-talet
Kvällens middag tog oss tillbaka till det ljuva (?) 70-talet. Det blev Flygande Jakob med ris eller couscous, jag valde det senare, samt en fräsch sallad. Jag älskar denna klassiker som fungerar lika bra till vardags som till fest!
Namnet Flygande Jakob kommer från dess upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakt. Alltså flygande Jakob. Receptet publicerades första gången i Allt om mat 1976. De föreslog kokt ris och grönsallad till. I originalreceptet ingår grillad kyckling, italiensk salladskrydda, bananer, vispgrädde, chilisås, bacon och jordnötter.
Flygande Jakob, 4 port
1 grillad kyckling
2 skivade bananer
3 dl (matlagnings)grädde
1/2 dl chilisås
1 msk curry
peppar
1 paket bacon
jordnötter
ris
Bena ut en grillad kyckling och lägg i ugnssäker form. Blanda ihop (matlagnings)grädde, chilisås och kryddor och häll över kycklingen. Lägg på två skivade bananer. Gratinera i ugn på 225 grader i 20 min. Stek upp ett paket bacon och strössla över formen när den gratinerats klart. Servera med jordnötter och ris.
Senaste kommentarer