Tomatgratinerad kassler i Crock Pot
En av familjens favoriträtter är tomatgratinerad kassler med ris/risoni/pasta och grönsaker. En rätt som uppskattas av såväl stor som liten. Det länge sedan vi åt detta sist men idag var det dags. Jag ville testa att laga till maten i min Crock Pot till skillnad från i ugn så kvällens middag blev tomatgratinerad kassler i Crock Pot. Faktum är att det egentligen är tomatgratinerad julskinka vi åt. Har du liksom jag en kokt (ej griljerad) julskinka/helgskinka kvar i kylen är denna rätt det perfekta sättet att ta vara på denna. Ingen större skillnad smakmässigt mellan kassler och julskinka om ni frågar mig. Och som del i denna rätt märker ni garanterat ingen skillnad. Klimatsmart, eller hur?!
Jag ville testa att laga till den tomatgratinerade kasslern i min Crock Pot. Vilken lyckoträff! Visst, det tar längre tid men det är så värt det. Köttet blev riktigt mört, saftigt och smakrikt. Såsen blev helt fenomenal! Krämighet från ost och grädde, underbar tomatsmak och fin sälta från skinkan. Fantastiskt gott! Vad gäller grädden lät jag den gå med hela tiden under tillagningen. Det är många som råkat ut för att grädde kan skära sig under längre tillagning i Crock Pot. Nu hände inte detta för mig. Slump, tur, skicklighet eller om grädde faktiskt inte skär sig vill jag inte uttala mig om. Det fungerade för mig, den här gången.
Den här rätten får ni bara inte missa. Jag lovar att ni kommer att få en smakupplevelse som heter duga!
Tomatgratinerad kassler med risoni, 4 port
400 g kassler/julskinka
2 dl grädde
1 dl tomatpuré
1 dl riven ost
Salt och peppar
4 port risoni/ris
Gröna bönor
1 citron
2 msk olivolja
Skär kasslern/skinkan i tunna skivor och lägg i Crock Pot. Blanda grädden med tomatpurén, salt och peppar och häll över kasslern/skinkan. Strö över riven ost. Kör på hög effekt i 3 timmar.
Koka risonin/riset i en kastrull och de gröna bönorna i en annan. Pressa saften ut citronen och häll i en skål. Blanda ner olivolja och lite salt och peppar. Häll i den kokta risonin/riset i citronoljan och servera tillsammans med kasslern/skinkan och bönorna.
Idag provade jag ditt resept men jag byggde ut det lite jag hade mer kassler så det blev 3 dl vispgrädde istället för 2 dl sedan 2 dl creme fraiche , en stor kartong skinkost, en stor tesked Dijon orgenal senap så hade jag i ganska mycket mozzarella ost. Det måste jag säga att denna enkla rätt blev som det mesta annat i slow looken helt magiskt gott.