Torkade äpplen
Jag ska verkligen försöka att ta till vara det trädgården, skogen och affärerna har att erbjuda just nu vad gäller bär, frukt och grönsaker och gör därmed sylt, inläggningar och dylikt för att även kunna äta detta senare under året. Svamp kan jag inget om så det plockar jag inte, men vi har plockat jordgubbar och gjort sylt, blåbär som vi fryst in som dom är samt att mamma kokade blåbärssylt åt oss, jag har gjort en gurkinläggning som blev supergod tyckte hela familjen. Jag har samlat på mig recept på några andra inläggningar jag funderar på att göra. I fredags fick jag för mig att jag skulle ta tillvara massa äpplen vi hade hemma genom att torka dessa. Jag skalade och kärnade ut äpplena och skar dom så tunt jag kunde. Sen tog jag ett långt snöre som jag trädde upp dom på och hängde dom i taket. I morse, två dagar senare, var de helt perfekt torkade och har nu hamnat i en stor burk i skafferiet. Perfekt!
Senaste kommentarer