Trerätters som kröntes med Cookie Dough
I lördags hade vi goda vänner på middag hemma hos oss och vilken kväll vi hade! Äntligen sol och värme och därmed altanhäng hela kvällen lång. Vi bjöd på massor av god dricka och god mat. Överambitiös som jag är blev det självklart en riktigt god trerättersmeny vi bjöd. Man vill ju inte riskera att gästerna lämnar huset hungriga.
Till förrätt gjorde jag en Cheesecake med räkor i glas – ett nytt recept jag aldrig har testat förut. Mer om denna rätt kommer i ett separat inlägg. Riktigt god och fräsch förrätt som passar perfekt varma sommarkvällar som denna.
Till huvudrätt blev det helgrillad oxfilé serverad med färdig potatisgratäng (bara att värma i ugnen), sallad, grillade grönsaker, hemgjort vitlöksbröd (köpt baguette fylld med hemgjort vitlökssmör och värmt i ugnen) och goda såser av olika slag. Köttet var perfekt tillagat i ugn och tillbehören till satte pricken över i!
Efterrätten blev den efterlängtade snackisen Cookie Dough. Jag skar upp den ljummen och serverade med vaniljsås. Farligt god! Den måste ni testa att göra själva. Perfekta efterrätten! Till nästa gång kommer jag dock dra ner lite på tillagningstiden. Jag tyckte den blev lite väl hård. Har gärna lite mer krämigt inre. Den kommer garanterat lagas till igen och då får jag dra lärdom av detta.
Alla uppskattade maten och jag fick mycket beröm för samtliga rätter. Det verkade som ingen gick från bordet varken törstig eller hungrig – härligt!
Senaste kommentarer