Vegetarisk korv
Det finns mängder av vegetariska och veganska korvalternativ att välja på i både kyl- och frysdisk i samtliga matvaruaffärer. Ofta väldigt goda, men dyra. Men vegetarisk korv behöver inte vara dyr. Du kan till och med lätt göra din egen. Idéen är inte min egen utan Tom Sjöstedt lagade denna k*rv på Nyhetsmorgon för någon vecka sedan. Briljant idé om ni frågar mig.
Den vegetariska k*rven är helt enkelt rostade morötter i korvbröd, gärna med massa god topping, testa gärna att toppa med min galet goda färgstarka rödbetshummus. Mina kort är tagna utan topping för att visa hur korvlik moroten är. Dessutom är den mycket god och nyttig. Det här måste ni testa!
Rostade morötter
8 morötter à 100-150 g
1 tsk rökt paprikapulver
olivolja
salt
peppar
Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
1 msk sriracha
0,5 citron, skalet
Picklad rödlök
2 rödlökar
4 lagerblad
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
8 korvbröd
0,5 ask smörgåskrasse
0,5 kruka körvel
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort rotfästet på morötterna men behåll skalet på. Blanda morötterna med paprikapulver, salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form.
Rosta i ugnen ca 20-40 minuter tills morötterna är mjuka och fått fin färg.
Srirachamajonnäs: Blanda ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Koka upp med övriga ingredienser i en kastrull. Låt svalna helt.
Fördela de rostade morötterna i korvbröden. Toppa med majonnäs, picklad lök och örterna. Njut!
Senaste kommentarer