Vitlökslax med varma grönsaker och gröna linser
Kvällens middag blev en underbart god ugnsbakad lax serverad med Findus Sockerärtor, broccoli & haricots verts i pestosås med grillad tomat och gröna linser. Laxen är bara laxfiléer som fick riven vitlök över sig och salt, peppar och citron och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min. Vitlöksdoften som sprider sig i köket när laxen tillagas är oslagbar. Och smaken ska vi inte tala om, MUMS!! Jag har aldrig testat den här grönsaksblandningen från Findus, men den var god och lagom mängd om man som vi la till gröna linser.
Till maten serverade vi även Leilas coleslaw. Istället för spetskål tog vi en blandning av röd- och vitkål. Vi skippade kumminfröna då ingen av oss är förtjust i det. Coleslawn var fantastiskt god. Då den var så god kommer vi även göra en sats till morgondagens middag, kött och klyftpotatis.
Senaste kommentarer