Wild tikka masala från Jägaren & Kocken
Sist ut i testet av de fem färdigrätterna från Jägaren & Kocken blev Wild tikka masala från Jägaren & Kocken.
Wild tikka masala består av en kryddig yoghurtsås med vildsvinskött, bitar av sötpotatis, lök och paprika som kompletteras tillsammans med kokt ris. En perfekt mängd av både tikka och ris. Samma typ av ris som användes i bourgignonen. Bra kokt och gott men som sagt, jag föredrar helt klart basmatiris, inte minst till indisk mat. Dessutom ogillar jag att riset pga förpackningstypen blir som en stor klump. Visserligen är det bara att separera riset med en gaffel men ändå….
Själva tikkan var helt magisk! Det var en härlig krydda med lagom hetta i den rikligt tilltagna såsmängden. Hade gärna velat ha ett vitlöksnaan för att suga upp det sista av såsen, mmmm! Köttet var mört och gott och bitarna av sötpotatis goda med bra kärna. Lite för lite av den goda paprikan. Wild tikka masala och Viltbollar med svampsås hamnar i topp av de fem rätterna.
Ni kanske förstår vad jag saknar, grönsaker. Både för näring och färg! Tur man kan komplettera själv.
Ja, som ni har förstått har maten från Jägaren & Kocken inte gjort mig besviken. Jag skriver under på orden som står på kartongen, Gott med gott samvete!
Senaste kommentarer