Årets första pepparkaksbak

Årets första pepparkaksbak

Årets första pepparkaksbak

Jag har det som tradition att baka pepparkakor tillsammans med barnen varje år. Det är både mysigt och ger gott resultat! Idag var det dags för årets första pepparkaksbak. Jag skriver första då vi inte kunde baka alla samtidigt pga barnens olika träningstider. Idag bakade jag med Filippa och med Gustaf ska jag baka imorgon tänkte jag.

Även jag vill baka pepparkakor!

Även jag vill baka pepparkakor!

Degen hade jag redan gjort enligt ett för mig nytt recept. Mitt klassiska är väl beprövat år efter år men den nya degen smakade fantastiskt gott på degstadiet i alla fall. Fram med kavel och allehanda pepparkaksformar. Vi har fått ihop en rejäl samling formar under åren som har gått.

Gott resultat - inget slår hemmagjorda pepparkakor!

Gott resultat – inget slår hemmagjorda pepparkakor!

Mjöla, kavla, ta ut, lägg på plåt, in i ugnen, grädda, klart! Allt ackompanjerat av glad julmusik som även den är tradition att ha på under pepparkaksbakandet. Det är Lars Vegas Trio Christmas. Det var mycket glädje, skratt och fniss! Även lite sura miner men det hör också till. Resultatet kommer avnjutas imorgon förmiddag då vi tänder första ljuset tillsammans och tar ett glas glögg. Glad lördag på er!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *