Beer can chicken

Igår lördag tände vi upp kolgrillen för ovanlighetens skull. Det var länge sedan sist. Vi hade en hel kyckling hemma vi ville grilla. Ett fantastiskt sätt att grilla kycklingen är att göra en beer can chicken. Det innebär att man först marinerar kycklingen, sen trär man på den hela kycklingen över ölburken och sätter ut den på den tända grillen där den får stå och tillagas i ölburken så att säga. Ångan från ölen gör kycklingen mör och fin och smakerna blir helt fantastiska! Testa!

Till kycklingen gjorde jag en hemgjord potatissallad med vinaigrette. Jag kokade potatis och delade den i mindre bitar. Delade rädisor, gurka, paprika, sockerärtor och stora vita bönor blandades med potatisen. Sedan hällde jag på en vinaigrette gjord på 1/2 dl olja, 1 msk vinäger, 1 tsk senap, salt och peppar. Supergott!

Till maten hade vi dessutom hemgjort vitlöksbröd. En köpt baguette fick skåror och fylldes med hemgjort vitlökssmör. Sedan lades brödet på grillen i ca 5 minuter. Varmt, frasigt och underbart gott bröd blev det färdiga resultatet och passade perfekt till den underbara maten.

Grillad majskolv hade vi också till. Bearnaisesås och grillsås också. Mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *