Börja morgonen med en nyttig och god chiapudding

Jag tycker det är viktigt att starta morgonen med en nyttig, hälsosam och god frukost. Paulun gav mig häromveckan många bra och handfasta tips. Jag startar ofta morgonen med en portion havregrynsgröt toppad med nötter, frukt och mjölk samt två matiga, grova smörgåsar. Det ger mig en bra start på dagen. Idag böt jag ut den vanliga gröten mot den så populära chiapuddingen/chiagröten. Så otroligt fräscht och gott. Idag toppade jag puddingen med färska blåbär, hallon och kiwi. Mums!!!

Chiapudding

Chiapudding

Chiapudding med Alpro mandeldryck

1 l Alpro Mandeldryck osötad
170 g chiafrön
1 tsk vaniljpulver
2 msk högkvalitativ lönnsirap (eller annan sötning)
Valfria färsk frukter och bär till topping

Häll Alpro Mandeldryck Osötad, chiafrön, vaniljpulvret och sötning i en bunke. Rör om tills allt är väl blandat och blandningen har tjocknat något. Täck över och lägg i kylskåp över natten eller minst en timme. Innan servering rör om blandningen. Om den är för tjock så späd med vatten. Servera i skålar och toppa med valfria färska frukter och bär.

Chiapudding – grundrecept, 1 port

3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver

Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *