Chokladchiapudding med nyttig hallonparfait
Chiapuddingens populäritet verkar hålla i sig. Den kommer i allt fler varianter och former och det ena receptet överträffar det andra. Kanske inte så konstigt. Det är en enkel rätt som just kan varieras i det oändliga och funkar i olika varianter lika bra till frukost, mellis, återhämtningsmål, vardagsefterrätt eller finefterrätt. Nu har jag testat ett helt magiskt recept på en chokladchiapudding med nyttig hallonparfait, skapat av succébloggen Green Kitchen Stories.
Det är en chaikryddad chokladchiapudding toppad med en fräsch, krämig och nyttig hallonparfait. Både chiapuddingen och hallonparfait funkar riktigt bra som separata rätter och när man kombinerar dessa får man en helhet som verkligen gifter sig i munnen!
Jag har översatt receptet till vad jag anser är en portion och till svenska mått. Att kunna anpassa receptet efter eget smak och tycke står alla fritt!
Chai- och chokladchiapudding med hallonparfait, 1 port
Chiapudding
3 msk chiafrön
2 dl sojamjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 msk kakao
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 krm ingefära
1 krm malen kryddnejlika
Hallonparfait
1/2 mogen avokado
100 g frysta hallon
2-3 urkärnade dadlar
Topping
Färska hallon
Nötsmör
Osötade kokosflingor
Blanda samman chiafrön och mjölkdryck i en skål. Häll i kryddorna och vispa noga så att det inte bildas klumpar. Låt stå i kyl minst 30 minuter, gärna över natten. Rör om några gånger då och då.
Gör ordning hallonparfait. Lägg hallon, avokado och dadlar i en mixer. Kör på hög hastighet till en slät kräm.
Lägg ett lager med chiapudding i botten på ett glas eller burk. Klicka på hallonparfait och lägg på valfri topping. Ät och njut!
Ooh det där blir garanterat min frukost imorgon, ser supergott ut ju!