Cordon Bleu på kassler
Idag till middag lagade jag till en rätt jag aldrig har lagat förut, Cordon Bleu. Många gör den på skinkstek, kyckling, fläskkotlett, lövbiff och liknande. Jag gjorde på kassler. Osten var en långlagrad, extra stark prästost och skinkan var rökt skinka. Till köttet serverade jag ugnsbakade rotfrukter, kokt brysselkål och bearnaisesås. Hela familjen var lyrisk. Mycket gott!!! Kommer garanterat att lagas till igen.
Cordon Bleu, 4 port
8 skivor kassler
8 skivor stark ost
4 skivor rökt skinka
till panering:
1 uppvispat ägg
ströbröd
salt och peppar
smör till stekning
Ta en skiva kassler. Lägg på en skiva vällagrad hårdost på kasslern, sedan en skinkskiva, ytterligare en skiva ost och avsluta med en skiva kassler. Gör så för alla kasslerbitar.
Knäck ägget på ett fat och vispa lätt. Häll ströbröd på ytterligare ett fat. Blanda ströbrödet med salt och peppear. Doppa först kasslern i ägg och sedan i ströbrödet. Stek gyllene i smör.

Senaste kommentarer