Cordon Bleu på kassler

Idag till middag lagade jag till en rätt jag aldrig har lagat förut, Cordon Bleu. Många gör den på skinkstek, kyckling, fläskkotlett, lövbiff och liknande. Jag gjorde på kassler. Osten var en långlagrad, extra stark prästost och skinkan var rökt skinka. Till köttet serverade jag ugnsbakade rotfrukter, kokt brysselkål och bearnaisesås. Hela familjen var lyrisk. Mycket gott!!! Kommer garanterat att lagas till igen.

Cordon Bleu, 4 port

8 skivor kassler
8 skivor stark ost
4 skivor rökt skinka

till panering:
1 uppvispat ägg
ströbröd
salt och peppar

smör till stekning

Ta en skiva kassler. Lägg på en skiva vällagrad hårdost på kasslern, sedan en skinkskiva, ytterligare en skiva ost och avsluta med en skiva kassler.  Gör så för alla kasslerbitar.

Knäck ägget på ett fat och vispa lätt. Häll ströbröd på ytterligare ett fat. Blanda ströbrödet med salt och peppear. Doppa först kasslern i ägg och sedan i ströbrödet. Stek gyllene i smör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.