Cykeltur

Om mindre än två veckor är det Vätternrundan som gäller för mig och Mattias. Jag ska köra Tjejvättern (10 mil) på lördagen 12 juni och Mattias Halvvättern (15 mil) på söndagen 13 juni. Jag har bara cyklat på min nya cykel 3 gånger sedan jag köpte den. Då bara fram och tillbaka till jobbet (13 km enkel väg). Jag har inte ens testat att använda mina spd-skor på cykeln.

Vi insåg att några mil måste vi ha i benen innan vi åker loppen. Därför skaffade vi barnvakt till förmiddagen idag och åkte ut på en underbar 6-mils tur. Vi åkte från Jakobsberg till Bålsta. Vädret var nästintill perfekt. Inte för varmt och inte för regnigt. Ca 2 1/2 timme var vi ute men då gjorde vi ett par kortare stopp och ett lite längre. Tyvärr kunde jag inte hantera mina cykelskor tillräckligt bra så jag böt till ett par gamla joggingskor och cyklade med dom. Mina pedaler är vändbara och passar både spd-skor och vanliga skor. Det innebär att jag tyvärr kommer att köra Tjejvättern utan spd-skor eftersom jag inte hinner över mycket mer (nästa helg ska både jag och Mattias iväg på spa, dock olika dagar, och då hinner vi inte ut på någon cykeltur och på kvällarna vill jag inte ge mig iväg någon längre sträcka själv) och jag vill inte åka med skor jag sitter fast med om jag inte känner mig tillräckligt säker.

Det var fantastiskt kul att cykla. Det kändes som en enorm frihetskänsla att snabbt kunna susa fram på cykeln. Vi hade medvind hela vägen till Bålsta och sedan blev det såklart motvind hela vägen hem. Det var ganska jobbigt på tillbakavägen men skönt att ta ut sig lite. Synd att vi inte tagit oss mer tid till att cykla tillsammans. Vi får försöka göra fler cykelturer i sommar helt enkelt. Både på egen hand och hela familjen tillsammans.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Åsa skriver:

    Å va avis jag blir. Skulle också vilja cykla Vättern, men är tyvärr inte hemma då. Jag ska dock inte klaga så jag får cykla på Mallis i stället. 😀
    Vi ses på Vasaloppsträningen nästa vecka?!

  1. juni 5, 2010

    […] frukost gjorde jag ett sista genrep inför Tjejvättern på lördag om precis en vecka. Jag körde åter till Bålsta, en cykeltur på ca 6 mil tur och retur. Det kändes jättebra och jag är nästan kär i min […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *