Efterlängtad frukost

Nu var det lääääänge sedan jag bakade scones sist men i morse blev det äntligen av. Nybakade varma scones med smör, ost och marmelad samt smör och ägg och en stor kopp varmt te till. Lördagsfrukost när den är som bäst!!!

Scones, 4 stora kakor

8 dl vetemjöl (eller 4 dl vetemjöl och 4 dl grahamsmjöl)
1/2 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl fil/yoghurt/mjölk

Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och blanda ihop degen. Den ska vara ganska kladdig. Dela degen i 4 kakor och lägg på bakplåtspapper på plåt. Skär två skåror (som ett kors) och picka bröden. Grädda ca 15 min i ugn på 250 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *