Ekologiska kroppsvårdsprodukter från Urtekram

Ekologiska kroppsvårdsprodukter från Urtekram

Ekologiska kroppsvårdsprodukter från Urtekram

Som jag skrev om häromdagen blir det allt viktigare för mig att använda ekologiska, fairtrade och närproducerade varor både vad gäller kost, kläder, skönhet och hälsa. Som tur är blir utbudet allt större så produkterna blir lättare att få tag på och priserna pressas ner. Det danska företaget Urtekram har jag skrivit om tidigare. De är Skandinaviens största ekologiska producent i vars sortiment ingår både livsmedel och hygienartiklar. Nu lanseras ekologiska kroppsvårdsprodukter från Urtekram med ljuvlig kokos.

Ekologiska kroppsvårdsprodukter från Urtekram med ljuvlig kokos

Ekologiska kroppsvårdsprodukter från Urtekram med ljuvlig kokos

Lukten av kokos får mig genast att tänka på sol och sommar. Jag associerar det dels med mina barndoms dagar på charterstranden då vi smörjde oss med Hawaiian Tropic med kraftig kokosdoft, dels härliga lata dagar på kritvita stränder med en kokosnöt i handen på semester i Thailand med min älskade familj. Kokos är en stekhet trend just nu och äntligen börjar man få upp ögonen för dess fantastiska egenskaper. Kokosolja är som naturens egen medicin. Den nya serien ekologiska kroppsvårdsprodukter från Urtekram innehåller kokosolja och kokosnektar. Dessa tillför naturlig fukt och näring och lämnar en mild doft av kokos. I serien ingår schampo, balsam, spraybalsam, handkräm, bodylotion, krämdeodorant, showergel och handtvål. De är som sagt ekologiska, Cosmos-certifierade (som bland annat innebär att 98 procent av ingredienserna är naturliga och ekologiska), vegetabiliska, fria från konserveringsmedel och färgämnen och har inte testats på djur. Priserna på produkterna är inte högre än motsvarande icke-ekologiska produkter. Stor tumme upp för det. Det gör valet lätt för mig.

Jag har testat schampoo, balsam, duschtvål, bodylotion, handkräm och deo och är mer än nöjd. Effektiva, sköna och luktar ljuvligt gott!

Urtekram Aloe Vera Gel

Urtekram Aloe Vera Gel

Urtekrams populäraste produktserie inom kroppsvård är Aloe Vera-serien. Jag har handkrämen hemma (köpte den på ICA Maxi sist jag var och handlade) och älskar den. Relativt dyr men går snabbt in i huden och gör underverk för mina torra händer! Nu kommer ännu en produkt i denna serie – Urtekram Aloe Vera Gel. Gelen ger fuktighet och näring för torr hud och har lugnande och läkande egenskaper för uttorkade och skadade hudceller. Den fungerar utmärkt att smörja sig med när man har bränt sig (av sol, hett vatten, ugnen eller vad det nu kan vara) men går också att använda på allmänt torr och sårig hud då Aloe Vera skyndar på hudens läkningsprocess. Aloe Vera Gel eko är helt fri från parabener, syntetiska tillsatser och mineraloljor. Även den är certifierad med Cosmos. Jag älskar den!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *