En barnfamiljs räddning?

Hann och kunde jag skulle jag självklart laga all mat från grunden. Från att göra egen korv, egna köttbullartomatsåser, grytor, soppor och allt där emellan. Ibland fuskar jag och köper hel eller halvfabrikat. Vissa köper jag för det finns vissa saker som andra gör bättre än jag och andra köper jag för tiden helt enkelt inte räcker till allt man skulle vilja göra. Det man gör själv är många gånger både nyttigare och godare men man vinner tid och tid är också värdefullt. Både tid med barnen och egentid är guld värt.

Företaget Felix har gjort en storsatsning inom området kyld färdigmat. I kyldiskarna kan man numera hitta färdiga soppor, pastasåser med italiensk känsla och grytbaser. Med denna satsning vill Felix förenkla lunchen och middagen i vardagen. Deras målsättning är att maten ska smaka som god hemlagad mat. Är detta månne räddningen för oss stressade småbarnsfamiljer?!

Jag har fått möjligheten att testa en produkt av varje kategori ovan, dvs en soppa, en pastasås och en grytbas. Först ut blev ett test av soppan.

Felix kylda soppor finns i sorterna Thai röd currysoppa, Österrikisk gulaschsoppa, Fransk fisksoppa och Indisk masalasoppa. Jag valde gulaschsoppan som lät mycket god och spännande. Det blev min lunch idag tillsammans med en stor smörgås med pålägg samt färska grönsaker.

Innan jag började äta kollade jag innehållsförteckningen på soppan. Den innehöll mest vatten, sedan potatis och olika grönsaker. Köttmängden var endast 4%… Med tanke på att soppan beskrivs som ”En mustig soppa med oxkött, potatis, morot och mustig smak från paprika och kummin” är det konstigt att den råvara som nämns först är den som det är minst av. Självklart innehöll den även vissa e-nummer.

Smaken var det absolut inget fel på. Tvärtom. Soppan var smakrik och fantastiskt god. Jag ger den full pott, en 5a! Man blev riktigt mätt av soppan men den bör kompletteras med något, tex en smörgås med pålägg samt eventuellt extra grönsaker eller en frukt till efterrätt.

Tummen upp för smak och mättnad men tummen ner för innehåll.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *