Ett avkopplande och ljuvligt besök på Sparadiset

Här innanför ligger Sparadiset på en lummig bakgård.

Här innanför ligger Sparadiset på en lummig bakgård.

Idag var det så äntligen dags för mig att ta en paus från den stressiga vardagen. Egentid de luxe stod på schemat! Det var nämligen dagen D för min efterlängtade kroppsbehandling på Sparadiset Östermalm. Jag hade en Seasalt & Coconut scrub som väntade mig. Perfekt för att verkligen peela huden och bli fräsch och avslappnad inför sommarens förhoppningsvis varma, lata dagar på en solig strand!

På Sparadiset finns det mycket härligt att välja bland.

På Sparadiset finns det mycket härligt att välja bland.

Sparadiset Östermalm ligger riktigt fint till inne på en lummig bakgård. Man lämnar storstadsstressen bakom sig och stiger in i en liten oas där lugnet hägrar. Det är avslappnande musik i högtalarna, inredningen går i lugnande färgtoner, det finns mjuka och mysiga soffor att hänga i inför besöket, det bjuds på fräscht vatten och god frukt. Till och med toaletten är riktigt mysigt inredd.

Mysig och lugnande inredning.

Mysig och lugnande inredning.

När jag kom fick jag sitta ner i loungen och komma ner i varv och rätt stämning. Sedan visades jag in i behandlingsrummet. Också där lugn och avslappnande musik, mjuka inredningsdetaljer och en härlig massagebädd som tronade i mitten. En varm skön värmefilt låg på bädden tillsammans med en tunn sarong. Sarongen var till för skydd för de kroppsdelar som inte behandlades och för att skyla kroppen. Man hade enbart ett par engångstrosor i papp på sig (väldigt läckra, hahaha).

En mysig oas mitt i storstan.

En mysig oas mitt i storstan.

Varm olja lades sedan ut på kroppen för att få själva koksnötsskrubben att fastna bättre på huden. Skrubben masserades in kroppsdel för kroppsdel och man verkligen kände hur gammal torr hy skalades bort. Skrubben hade en mycket god kokosdoft som inte var för påträngande utan alldeles lagom. Förutom att peela bort gammal hud ökar skrubben blodcirkulationen och främjar cellförnyelsen i huden som blir elastisk och mjuk.

Det mysigt inredda behandlingsrummet.

Det mysigt inredda behandlingsrummet.

Sedan fick jag ta en dusch för att tvätta bort allt skrubb. Sedan var det åter till massagebädden som nu var utrustad med samma värmefilt, ett värmande täcke och själva bänken anpassad för en massagebehandling med hål för ansiktet. Först lades fötterna in i en varm aromahandduk för en mjukgörande inpackning. Därefter masserades kroppsdel för kroppsdel in med ett Body Butter med kokos och lavendel som stärker hyn och gör den silkeslen. Jag hade även valt till 20 min extra massage. Oh, my! Vilken underbar massage! Min behandlingsterapeut frågade mig hur djup massage jag ville ha och hon lyckades perfekt! Precis så hårt som jag vill ha det. Jag blev så varm och avslappnad att jag höll på att somna. Det var helt underbart!

Jag kan verkligen rekommendera er ett besök på Sparadiset. De har massor av olika behandlingar att välja bland. Vill man inte ta behandling kan man även bara komma dit för att bada och lyxa till det i någon av deras exotiska spa-avdelningar som man kan hyra och ha för sig och sitt sällskap. Jag tänkte faktiskt ta med maken och barnen på ett besök där i höst. Varför ska bara jag få njuta?! Vi behöver alla ett avbrott från vardagen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *