Färgstark rödbetshummus
Goda tillbehör och såser sätter verkligen guldkant på en kanske i grund och botten tråkig maträtt. Idag fick jag till en färgstark rödbetshummus som verkligen var helt ljuvlig. Galet krämig och smakrik! Basen är egentligen en helt vanlig hummus men här har den klassiska kikärtsröran fått härlig färg och smak av rödbetor. Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för receptet. Det är fredagskocken Mattias Larsson som har skapat detta åt Lönneberga i samband med lanseringen av deras grillsortiment.
Hummus är en underskattad röra. Den får knappt någon uppmärksamhet trots att den innehåller mycket näring, är lätt att göra och är galet god. Den kan också varieras i det oändliga. Att blanda i rödbeta gör röran nyttigare och även godare om ni frågar mig. Rödbetor är verkligen ett superfood och har massvis med användningsområden och god smak. För att inte tala om den fantastiska färgen!
Denna färgbomb till rödbetshummus passar otroligt bra som sås till kyckling, att toppa en god sallad med, som dipp till grönsaker, till kött, som fyllning i wraps eller till bröd. För att nämna några exempel. Man behöver egentligen inga fler kryddor än de receptet föreslår, men jag älskar att spicea upp med spiskummin, cayennepeppar, paprika eller chili.
Den här röran vill ni inte missa!
180 g kokta kikärter
100 g kokta rödbetor
1 vitlöksklyfta
2 msk god olivolja
1 ½ msk tahini (sesampasta)
1 ½ msk pressad citronjuice
salt
Hacka vitlöksklyftan och lägg i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
Senaste kommentarer