Fira Nationaldagen 6 juni 2015 på Birka

Svenska flaggan gul och blå

Svenska flaggan gul och blå

Här i Sverige har vi inget traditionellt Nationaldagsfirande. Själva har vi inte gjort något specielltnationaldagen de senaste åren. Nationaldagen i Stockholm bjuder på massor av roliga saker både för barn och vuxna. Det är bara att välja och vraka efter eget smak och tycke.

Ansgarsmonumentet på Birka

Ansgarsmonumentet på Birka, bild lånad från Stömma.se

I år ska vi faktiskt hitta på något extra kul på Nationaldagen. Vi ska ta en tidsresa med Strömma till Vikingastaden Birka. Birka har en otroligt intressant historia och det hör till allmänbildningen tycker jag att ha varit där och därmed fått lära sig mer om Sveriges första stad. Åker man med Strömma ingår i biljettpriset alltid båtresa tur och retur, entré till museet samt en guidad rundvandring i fornlämningsområdet.

Birka Vikingastaden

Birka Vikingastaden, bild lånad från Strömma.se

Det var evigheter sedan jag och Mattias var där, Gustaf har aldrig varit där men Filippa var faktiskt där på skolresa förra året. Nationaldagen går utmärkt att fira där. Nationaldagsfirandet på Birka bjuder på en dag fylld av lek och skoj för både stora och små. Man kan träffa hantverkare, ta del av barnaktiviteterna och prova på att skjuta pilbåge. Man kan även förboka en guidad matvandring. Under dagen bjuder de alla barn på saft och tårta. Visst låter det skoj?! Vi får hoppas på bra väder bara.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    vad roligt 🙂 själv firar jag i Gbg kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *