Gott nyttigt och glutenfritt fröknäcke
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket. Jag har bakat det tidigare och är även sugen på att testa Leila Lindholms recept på fröknäcke. I helgen när jag vi var på middag hos en kompis fick vi smaka hennes recept på fröknäcke och jag kunde inte sluta äta det. Smakrikt, sprött, salt och beroendeframkallande! Tror jag faktiskt föredrar hennes recept framför det jag bakat själv tidigare, kan det vara majsmjölet som gör skillnaden?
Självklart tog jag receptet och satte genast igång och bakade det. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips.
Här bjuder jag er på receptet och skyll inte på mig om ni också blir fast!
GI-knäckebröd
2 dl majsmjöl
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
¾ dl solroskärnor
¼ dl pumpakärnor
2 msk matolja
2 ½ dl kokande vatten
Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 ½ dl kokande vatten. Vänd runt och häll ut på bakplåtspappret. Platta ut och släta till smeten så att det blir ca 2 mm överallt. Är det inte tillräckligt platt så blir det lite mjukt. (Kan kavlas ut mellan bakplåtspapper, det blir precis en hel plåt, har man varmluftsugn kan man få ut ca 2 tunna plåtar). Strö över flingsalt, efter tycke och smak. In i ugnen ca 1 timme. Delas när det har svalnat.


Mm, det var länge sedan jag gjorde sånt här knäcke men nu är det nog på tiden igen. Tack för tipset!
Fröknäcke är en stor favorit!!