Halloweenmat

Till huvudrätt blev det kyckling med pasta och olika grönsaker. Filippa är inte så förtjust i dressingen vi häller över kycklingen så till barnen gjorde vi en specialvariant där vi blandade kyckligen och pastan med lite thai chili sås. Eftersom alla inte gillar tex ruccola och rödlök gjorde vi små skålar med detta, allt för att man ska få äta bara det man tycker om och slippa sitta och pilla i maten. Till maten serverade vi vitlöksbröd. Vi använde vanliga baguetter som vi skar upp och bredde hemmagjort vitlökssmör på och in i ugnen på ca 200 grader i 10 min. Maten blev enormt uppskattad av såväl stora som små. Kan varmt rekommenderas!

Kyckling med pasta (inga exakta mått, man går på känsla)

Stekt kycklingfilé i bitar
Nykokta pastafjärilar

Blanda ihop pasta och kyckling.

Dressing:
4 msk olivolja
1.5 msk balsamvinäger av god kvalitet
1.5 msk vatten
3-4 vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
1 msk senap
Peppar

Dressingen blandas ihop och hälls över pasta- och kycklingblandningen.

Stek och skiva bacon. Toppa pastablandningen med detta. Skiva även parmesan (äkta) tunnt (tex med osthyvel) och lägg på pastan.

Till kycklingen serveras en sallad bestående av ruccola, gurka, tomat, majs och avokadotärningar.

Kycking med pasta på dukat bord

Kyckling med pasta på dukat bord

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. september 13, 2010

    […] helst. Idag fick jag tag på en fin grillad kyckling som blev basen i en kycklingpasta som jag har lagat förut. Kyckling och pasta blandat med en gudagod dressing, toppat med bacon och parmesanost och en […]

  2. oktober 13, 2010

    […] smaker och dressingen man hällde på kycklingen och ruccolan var helt fantastisk. Påminde om en annan kycklingrätt jag har lagat förut som också är fantastiskt […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *