Hushållsapparater jag inte kan vara utan

Som ni säkert har förstått vid det här laget älskar jag att laga mat och baka. Eftersom Leva Sunt för mig handlar om balans blir det för det mesta nyttig mat på vardagar och mindre nyttig mat och bakverk på helgerna. Jag utgår dock alltid från att det ska vara gott och något vi alla tycker om. Jag försöker laga så mycket mat från grunden som jag bara kan. För att kunna laga bra mat och baka krävs det en hel del köksutrustning. Jag tänkte att det kunde vara kul att dela med mig vilka hushållsapparater jag inte kan vara utan.

Det finns vissa självklarheter som spis och ugn samt kyl och frys men det klarar sig väl ingen utan i dagens samhälle?! Däremot klarar jag mig inte utan vår extra frysbox. Jag är en hamster som gillar att fynda när varor säljs billigt (gärna utgående datum till reducerat pris) och gillar att ha mat hemma ”ifall att”.

Kitchen aid

Kitchen aid

Vad gjorde jag utan min Kitchen Aid. Med den går all typ av korvstoppning, bakning och vispning som en dans. Snygg är den också. Just nu är jag ute efter en glas-skål att byta ut metallskålen mot. Har sett en bild på detta och det är så snyggt och stilrent!

Crock-pot

Crock-pot

Jag klarar mig absolut inte utan min Crock-Pot/slowcooker. Långlagad, supernyttig och välsmakande mat och det är nästan omöjligt att misslyckas!

Oster versa

Oster versa

Min blender/mixer Oster Versa är helt outstanding! I den gör jag smoothies, soppor, rawbollar etc. Ett måste i det moderna hemmet. Ja, jag skulle kunna räkna upp många fler apparater jag har hemma och som känns som nödvändigheter.

Men det finns också hushållsapparater jag känner att jag saknar. Glassmaskin, en ny matberedare som kan riva (den jag har idag fungerar för allt utom grovrivningen där själva bladet är trasigt och finns inte längre att köpa), sous vide och skärmaskin. Den här typen av maskiner passar utmärkt att köpa på nätet, ofta till en billigare penning. WhiteAway har vi bra erfarenhet av att köpa från och just nu hittar man rabattkoder och erbjudanden för WhiteAway hos Rabble. Perfekt tillfälle alltså!

*** Detta är ett inlägg i samarbete med Rabble men samtliga ord och åsikter är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Anders skriver:

    Jag har varit lite nyfiken på en slow-cooker, men vad är egentligen den största vinsten jämfört med att ställa in en gryta i ugnen?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Hej,

    Jag tycker slow-cookern ger bättre tillagning och godare smak. Det finns varianter som kan bryna samt som min som kan röra om i grytan med jämna inställda mellanrum. Det känns också mer säkert att lämna på en slow-cooker än en ugn när man lämnar hemmet.

    Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *