Jessica tipsar – Nya smaker på majskakor från Friggs
Jessica tipsar – Nya smaker på majskakor från Friggs. Riskakor var länge populärt, både bland barn och vuxna, att äta till mellanmål eller istället för bröd. För drygt ett år sedan kom dock larmet om att det mycket giftiga ämnet arsenik finns i flera populära risprodukter. Arsenik är cancerframkallande och verkar i ganska låga doser. Riskakor var en av de produkter som pekades ut som mycket farligt. Framför allt för att de ofta ges till barn. Små barn kan snabbt få i sig för mycket arsenik. Många gick därför över till majskakor.
Majs är förutom väldigt gott också naturligt glutenfritt. Friggs lanserade sina första majskakor redan 2014 och de blev en försäljningssuccé. Som ett svar på den stora efterfrågan lanserar nu Friggs tre naturella smaker med havssalt som alla är glutenfria, nyckelhålsmärkta och GMO-fria. De nya smakerna är Havssalt, Quinoa/Linfrö/Havssalt och Solros/Amarantfrö/Havssalt.
Jag tycker majskakorna var mycket goda. Jag gillar att de är naturella men ändå fulla av smak och nyttiga superfrön. De är verkligen perfekta till mellanmål eller i samband med träning. I och med att de är naturella kan man lätt toppa med sitt favoritpålägg. Några av mina favoriter är färskost/rökt lax, rökt skinka/mosad avokado, jordnötssmör/keso/banan, och keso/ägg. Just nu har jag snöat in på chokladtoppade riskakor. Antingen köper man färdiga eller gör sina egna. Hur gott som helst och riktigt lyxigt! Du smälter bara choklad, gärna med så hög kakaohalt som möjligt och penslar på riskakorna. Toppa med flingsalt. Stoppa in i frysen i några minuter så att de stelnar. Förvara i kyl eller frys. Ät och njut med gott samvete!
Senaste kommentarer