Jessica tipsar – Nya smaker på majskakor från Friggs

Nya smaker på majskakor från Friggs

Nya smaker på majskakor från Friggs

Jessica tipsar – Nya smaker på majskakor från Friggs. Riskakor var länge populärt, både bland barn och vuxna, att äta till mellanmål eller istället för bröd. För drygt ett år sedan kom dock larmet om att det mycket giftiga ämnet arsenik finns i flera populära risprodukter. Arsenik är cancerframkallande och verkar i ganska låga doser. Riskakor var en av de produkter som pekades ut som mycket farligt. Framför allt för att de ofta ges till barn. Små barn kan snabbt få i sig för mycket arsenik. Många gick därför över till majskakor.

Majs är förutom väldigt gott också naturligt glutenfritt. Friggs lanserade sina första majskakor redan 2014 och de blev en försäljningssuccé. Som ett svar på den stora efterfrågan lanserar nu Friggs tre naturella smaker med havssalt som alla är glutenfria, nyckelhålsmärkta och GMO-fria. De nya smakerna är Havssalt, Quinoa/Linfrö/Havssalt och Solros/Amarantfrö/Havssalt.

Gus älskar majskakor och äter det ofta mellan matcher på fotbolls- eller innebandyturneringar.

Gus älskar majskakor och äter det ofta mellan matcher på fotbolls- eller innebandyturneringar.

Hemgjorda chokladtoppade majskakor - gott och lyxigt!

Hemgjorda chokladtoppade majskakor – gott och lyxigt!

Jag tycker majskakorna var mycket goda. Jag gillar att de är naturella men ändå fulla av smak och nyttiga superfrön. De är verkligen perfekta till mellanmål eller i samband med träning. I och med att de är naturella kan man lätt toppa med sitt favoritpålägg. Några av mina favoriter är färskost/rökt lax, rökt skinka/mosad avokado, jordnötssmör/keso/banan, och keso/ägg. Just nu har jag snöat in på chokladtoppade riskakor. Antingen köper man färdiga eller gör sina egna. Hur gott som helst och riktigt lyxigt! Du smälter bara choklad, gärna med så hög kakaohalt som möjligt och penslar på riskakorna. Toppa med flingsalt. Stoppa in i frysen i några minuter så att de stelnar. Förvara i kyl eller frys. Ät och njut med gott samvete!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *