Kreolsk gryta
Under fjällveckan i Björnrike i julas turades vi om att laga mat på ”vardagskvällarna” (kvällarna innan juldagarna). Svärmor lagade kreolsk gryta och jag blev mycket förtjust. Jag hade aldrig ätit det förut. Kom och tänka på det när jag för ovanlighetens skull lyckades se ett avsnitt på Halv åtta hos mig och de lagade kreolsk gryta för inte så länge sen.
Ikväll lagade jag till just kreolsk gryta till middag. Det verkar finnas många olika receptvarianter och jag fixade till min egen variant. Oliverna skippades helt då jag inte gillar det. Till maten serverade jag kornris och lite potatis och självklart grönsaker. Supergott! (Jepp, som ni kanske ser på bilden älskar jag lök och syltlök insåg jag tillhörde den kategorin, vilket innebar att jag la beslag på så många jag kunde på min tallrik, he he he!)
Kreolsk gryta, 4-6 port
600 gram fläskfilé
4 små kabanosskorvar
1 dl syltlök
1/2 dl syltlöksspad
1 hackad grön paprika
5 cl balsamvinäger
4 dl grädde
salt och peppar
Skiva köttet, krydda med salt och peppar. Stek sedan och lägg i en gryta. Skiva korven, stek den och lägg den i samma gryta som köttet. Tillsätt syltlök, syltlöksspad, paprika, grädde och balsamvinäger. Låt koka ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris.
Senaste kommentarer