Kreolsk gryta

Under fjällveckan i Björnrike i julas turades vi om att laga mat på ”vardagskvällarna” (kvällarna innan juldagarna). Svärmor lagade kreolsk gryta och jag blev mycket förtjust. Jag hade aldrig ätit det förut. Kom och tänka på det när jag för ovanlighetens skull lyckades se ett avsnitt på Halv åtta hos mig och de lagade  kreolsk gryta för inte så länge sen.

Ikväll lagade jag till just kreolsk gryta till middag. Det verkar finnas många olika receptvarianter och jag fixade till min egen variant. Oliverna skippades helt då jag inte gillar det. Till maten serverade jag kornris och lite potatis och självklart grönsaker. Supergott! (Jepp, som ni kanske ser på bilden älskar jag lök och syltlök insåg jag tillhörde den kategorin, vilket innebar att jag la beslag på så många jag kunde på min tallrik, he he he!)

Kreolsk gryta, 4-6 port

600 gram fläskfilé
4 små kabanosskorvar
1 dl syltlök
1/2 dl syltlöksspad
1 hackad grön paprika
5 cl balsamvinäger
4 dl grädde
salt och peppar

Skiva köttet, krydda med salt och peppar. Stek sedan och lägg i en gryta. Skiva korven, stek den och lägg den i samma gryta som köttet. Tillsätt syltlök, syltlöksspad, paprika, grädde och balsamvinäger. Låt koka ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *