Kvarghysteri!
För några år sedan var det inte många som hade hört talats om kvarg. Nu är det en produkt som verkligen blivit populär, inte bara bland de som tränar utan bland den stora massan. Kvarg passar perfekt till frukost eller mellanmål. Den innehåller mycket protein vilket är perfekt för oss som gillar att träna och lever ett aktivt liv. De mättar riktigt bra och är gott. Förut var det keso som gällde men nu är det alltså kvarg även om keson lever kvar.
Det finns en uppsjö av olika märken, sorter, förpackningsstorlekar och smaker på kvarg. Det finns ”fast” och drickbar, kvarg och yoghurtkvarg, vanlig och laktosfri, med tillsatt socker och utan tillsatt socker, med smak och naturell. Det är en hel djungel. Vad gäller smaker finns det tex naturell, blåbär, hallon, jordgubb, blåbär, kokos, nötcreme, persika-passion, päron/vanilj… Ja detta är bara några av den uppsjö olika smaker det finns. Vad och vilka ska man egentligen välja?!
Det finns inga klara svar att ge. Vi har alla olika smak och preferenser. Mattias äter i princip bara den naturella kvargen och föredrar den från Ica. Han smaksätter sin kvarg själv med Fun Light. Själv har jag ingen favorit utan brukar variera mig, både vad gäller märke, typ och smak. Jag kompletterar alltid min kvarg med färsk frukt eller bär, detta oavsett om kvargen är smaksatt eller inte. Det ger extra god smak, vitaminer och mättnad.
En sak kan vi konstatera – Kvargtrenden är här för att stanna. Det kommer komma fler aktörer som vill ha del av kakan. Förhoppningsvis är det av godo för oss konsumenter, både vad gäller pris, smak och nyttighet.
Jag föredrar Lindahls hallon och Lindahls lime, men varierar också med både smaker och fun light – däremot endast ”Inget tillsatt socker”!
Ja kvarg är ju verkligen bra. Till och med barnmorskan rekommendera kvarg till min ettåring, naturell såklart, eftersom den är så fettsnål och mkt protein 🙂
Jag föredrar lindahls smaksatta varianter och vitalinea pro, men de sistnämnda är ju tyvärr så dyra att man får välja sina tillfällen !!
Kram