Kyckling, kyckling, kyckling

Är nyss hemkommen från kvällens grillevent i samarbete med Spot and Tell och Kronfågel. Där fick vi tips hur man grillar kyckling för att den ska bli härligt krispig, saftig och god, vi fick lära oss hur man styckar en hel kyckling och sist, men verkligen inte minst, blev vi bjudna på en riktig festmåltid gjort på Kronfågels nya Premiumsortiment och Grillsortiment. Vilka mängder med underbar mat jag har ätit!

Premiumsortimentet består av handstyckade råvaror från någon av Kronfågels svenska gårdar. Produkterna som finns är kycklingbröst med skinn, urbenade kycklinglår med skinn och kycklingbröst med del av vinge.

Grillsortimentet består också av råvaror från någon av Kronfågels svenska gårdar. Produkterna som finns är Kycklingspett med smaken ”BBQ mexican style” (i förpackningen ligger träspett medskickade. Enkelt trär man på kycklingen, grillar och äter med händerna. Perfekt för utflykten), Grillmixlåda som innehåller kycklinglår, kycklingben och kycklingvingar med smaken ”BBQ Smoke”, Delad Kycklingfilé med smaken ”BBQ Sweet chili” (grillas enkelt och snabbt pga sin tunna tjocklek) samt Kycklingburgare på kycklingfärs.

Vi fick smaka allt detta förutom grillsortimentets kycklingspett samt den delade kycklingfilén.

Det bjöds på bubbel och vin. Maträtterna som serverades var Persiljestekt supremebröst med bakad vit sparris, Kycklingbröst serverat med primörer och fetaost med ruccola- och pinjenötsdressing, Kycklinglår med citronglaserade vårprimörer och parmesanostcreme, Kycklingburgare med bröd, sallad, tomat, rödlök och BBQ sås samt Grillmixen bestående av kycklinglår, kycklingben och kycklingvingar med smaken ”BBQ Smoke”. Bara namnen på maträtterna får det att vattnas i munnen! Till efterrätt var det en fantastiskt god rabarberkompott med färska jordgubbar, hemgjord vaniljkräm och kardemummacrunch. Behöver jag säga att jag åt så jag nästan sprack?!?!

Självklart följde en sprängfylld goodiebag med hem. Den innehöll alla kycklingprodukter vi fått testa under kvällen, ett förkläde samt presentcheckar på 100 kr som jag kan köpa ännu mer kyckling för.

Tack för en FANTASTISK kväll!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *