Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA i svenskarnas matlagning - varje dag!Lite mer OH LA LA i svenskarnas matlagning - varje dag!

Lite mer OH LA LA i svenskarnas matlagning – varje dag!

De flesta av er har säkert hört talas om butikskedjan Picard. Picard är en butikskedja som säljer fryst kvalitetsmat. Den har funnit över 40 år i Frankrike och är ett riktigt framgångskoncept. Sedan 2013 har Picard funnits även i Sverige. De har 12 butiker i Stockholm samt i Uppsala, Göteborg och Malmö. Picard har ett utbud på över 700 frysta varor. Allt ifrån noggrant utvalda råvaror till inspirerande färdigmat.

Produkterna har inga onödiga tillsatser såsom konserveringsmedel, glutamat, konstgjorda smak- och färgämnen eller härdade fetter. Nu hoppas Picard att fler svenskar ska upptäcka att de kan tillföra franskt kvalitetstänk och matglädje till veckans alla dagar och tillfällen. Lite mer OH LA LA i svenskarnas matlagning helt enkelt. Allt under devisen Bon appétit, varje dag.

Med kampanjen vill man visa att oavsett dag eller anledning så kan man alltid äta gott med hjälp av Picard. Vad sägs till exempel om:

Lyxa till din måndag med nybakta croissanter.

Lyxa till din måndag med nybakta croissanter.

Måndag-morgon Speciellt måndagar förtjänar nygräddade, väldoftande och frasiga croissanter. Självklart bakade med äkta smör, à la boulangerie.

Lasagne Bolognese en tisdag när livet kommer emellan.

Lasagne Bolognese en tisdag när livet kommer emellan.

Livspussel-tisdag Träningar, läxor, glömma bort, hinna med. Ingen fara, servera en mustig Lasagne Bolognese. Då får man en nöjd familj och mer tid till livet.

En tjafsig onsdag kan man värma på god laxtartar och njuta av.

En tjafsig onsdag kan man värma på god laxtartar och njuta av.

Onsdag-gnabb När diskussionen går het passar det perfekt att ta fram färdiga laxtartarer. Av atlantlax, kryddade med gräslök, citron och basilika. Tina upp och njut.

Säg förlåt med confiterat anklår.

Säg förlåt med confiterat anklår.

Torsdags-förlåt Onsdagsgnabbat? Släng in två confiterade anklår i ugnen tills skinnet är krispigt. Stek lite potatis à la sarladaise och servera till alternativt en god sallad och allt är förlåtet.

Inled fredagen med minipajer.

Inled fredagen med minipajer.

Förfest-fredag Låt helgen börja! 15 minipajer i fem härliga smaker, bara att tina och servera.

Potatis à la Sarladaise är rena rama lördagsgodiset!

Potatis à la Sarladaise är rena rama lördagsgodiset!

Lördags-godis Det är skillnad på potatis och potatis. Prova Potatis à la Sarladaise är stekt i ankfett och kryddad med vitlök och persilja så förstår du. Lika god till confiterad anka som till pärlhönsbröst fyllda med kantareller och portvin.

Avsluta veckan på söndagen med en frasig citrontartalette.

Avsluta veckan på söndagen med en frasig citrontartalette.

Söndags-softa Njut av ledigheten i snyggt sällskap av en citrontartalette med spröd mördeg, maräng och syrlig citronkräm. Till 2 personer. Om du vill dela med dig. Oh la la!

Torsdags-förlåt utan onsdags-gnabb.

Torsdags-förlåt utan onsdags-gnabb.

Inte för att jag och maken hade onsdags-gnabb igår men ett torsdags-förlåt lockade väldigt mycket. Det ska i ärlighetens namn sägas att jag var skeptisk till maten. Fryst färdigmat man värmer på. Hur gott låter det? Tveksamt om du frågar mig. Men från att döma av torsdags-förlåt med confiterat anklår och Potatis à la Sarladaise så tar jag tillbaka allt. Maten tog 30 minuter att laga till, direkt från frys till bord. Anklåren stektes i ugn direkt i förpackningspåsen. Potatisen stektes i stekpanna under lock utan att tillsätta varken smör eller olja. Efter 30 minuter var allt klart att läggas upp. Riktigt smidigt!

Anklår till oss vuxna, kycklingben med mango/curry-marinad till barnen.

Anklår till oss vuxna, kycklingben med mango/curry-marinad till barnen.

Potatisen steks i panna utan extra tillsatt fett.

Potatisen steks i panna utan extra tillsatt fett.

Ser lovande ut!

Ser lovande ut!

Jag ska försöka att inte överdriva. Men ut kom två perfekt tillagade anklår med krispigt skinn, ankkött som var så mört att det lossnade från benet och smälte i munnen. Smaken var fantastisk! Missa inte att äta åtminstone delar av skinnet. Där sitter så mycket smak och gottigheter. Potatisen var helt klart den godaste stekta potatis vi ätit. Frasig och perfekt kryddad med vitlök och persilja. Så jäkla god rent ut sagt! Ska jag klaga på något hade både jag och Mattias velat haft potatisen något mer salt. I övrigt, högsta betyg man kan ge!

30 minuter senare - redo att servera!

30 minuter senare – redo att servera!

Anklår, potatis och sparris. Mums!

Anklår, potatis och sparris. Mums!

Kycklingben med mango/curry-marinad, potatis och broccoli gick inte av för hackor det heller!

Kycklingben med mango/curry-marinad, potatis och broccoli gick inte av för hackor det heller!

Picard, jag är djupt imponerad. Bland det godaste jag ätit! Jag har aldrig handlat där förut, men sign me up. Picard har just fått en helt ny kund. Ska bli mycket intressant att testa övriga varor jag fick hem. Det här är svårslaget, men vem vet?!

***Inlägget baseras på produktutskick men åsikterna är helt mina egna***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *