Lithells äppelspånsrökta varmkorv
Jag och min familj är en klassisk Svensson-familj. Man, hustru och två barn boende i hus med två bilar. Det är tacos på fredag, kött på lördag och pizza på söndag. I veckorna blir det ofta spaghetti och köttfärssås, falukorv och kycklingrätter. Korv är ju en av barnens favoriter och går att kombinera med olika sorter och tillagningssätt. Till vardags blir det ofta just falukorv men vid enkel helglunch eller vid barnkalas är varmkorv i bröd stor favorit. Vilket märke jag köper på korven varierar men jag värdesätter hög kötthalt, när-/svenskproducerat och god smak. Nu har tillverkaren Lithells kommit med en specialrökt varmkorv. De har rökt korven med äppelspån och rökt den extra länge vilket ska ge en spännande smakdimension. Till min stora glädje är den tillverkad av svenskt kött och har en köttmängd på 55 %.
Självklart har vi provat korven. Tjejerna vi hade på besök tyckte den smakade som vanlig varmkorv, Gustaf tyckte den hade äppelsmak (men hur mycket han påverkades av vad jag berättade att den skulle smaka låter vi vara osagt). Själv tycker jag den smakade gott helt enkelt och med lite mer kraftfull smak än den ”vanliga” varmkorven. Jag gillar när det kommer produktnyheter och att lansera äppelspånsrökt korv så här när hösten och alla goda svenska äpplen gör entré känns helt rätt i tiden!
Senaste kommentarer