Lithells äppelspånsrökta varmkorv

Lithells äppelspånsrökta varmkorv.

Lithells äppelspånsrökta varmkorv växer vilt i vårt äppelträd.

Jag och min familj är en klassisk Svensson-familj. Man, hustru och två barn boende i hus med två bilar. Det är tacos på fredag, kött på lördag och pizza på söndag. I veckorna blir det ofta spaghetti och köttfärssås, falukorv och kycklingrätter. Korv är ju en av barnens favoriter och går att kombinera med olika sorter och tillagningssätt. Till vardags blir det ofta just falukorv men vid enkel helglunch eller vid barnkalas är varmkorv i bröd stor favorit. Vilket märke jag köper på korven varierar men jag värdesätter hög kötthalt, när-/svenskproducerat och god smak. Nu har tillverkaren Lithells kommit med en specialrökt varmkorv. De har rökt korven med äppelspån och rökt den extra länge vilket ska ge en spännande smakdimension. Till min stora glädje är den tillverkad av svenskt kött och har en köttmängd på 55 %.

Varmkorv och bröd till alla som vill ha!

Varmkorv och bröd till alla som vill ha!

Självklart har vi provat korven. Tjejerna vi hade på besök tyckte den smakade som vanlig varmkorv, Gustaf tyckte den hade äppelsmak (men hur mycket han påverkades av vad jag berättade att den skulle smaka låter vi vara osagt). Själv tycker jag den smakade gott helt enkelt och med lite mer kraftfull smak än den ”vanliga” varmkorven. Jag gillar när det kommer produktnyheter och att lansera äppelspånsrökt korv så här när hösten och alla goda svenska äpplen gör entré känns helt rätt i tiden!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *