Ljuvliga köttbullar i tomatsås i Crock Pot

Ljuvliga köttbullar i tomatsås i Crock Pot

Ljuvliga köttbullar i tomatsås i Crock Pot

I helgen har min Crock Pot verkligen gått varm. Jag har lagat och förberett så mycket god mat att äta och ha i beredskap i frysen. Jag har lagat både för mig nya rätter och gamla favoriter. En rätt som blev enormt älskad här hemma var mina Polpette al pomodoro jag lagade för någon vecka sedan. Kan vara bland de godaste köttbullarna ever och tomatsåsen är bara wow! Den gjorde jag igen nu men på nötfärs och med passerade tomater istället för krossade tomater. Den här gången kallar jag dom vid sitt svenska namn, ljuvliga köttbullar i tomatsås i Crock Pot.

Bara ner med allt i Crock Pot.

Bara ner med allt i Crock Pot.

Klart!

Klart!

Perfekt att ha på lut i frysen!

Perfekt att ha på lut i frysen!

Det här är en rätt som passar sig extra bra att göra i Crock Pot. Bara att lägga ner i allt i Crock Pot, sätta på on och köra på valfri värme och anpassa tiden därefter, koka pasta på sidan om och servera. En rätt som kommer gå hem både i stora och små magar. Vad väntar ni på? In i köket och laga!

Köttbullar i tomatsås i Crock Pot, 4 port

Köttbullar:
600 gram nötfärs (eller annan färs)
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
2 dl hackad bladpersilja
2 dl nyriven parmesanost
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Rivet skal från en ½ citron

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 msk tomatpuré
1 burkar krossade tomater à 400 g
1 tsk socker
flingsalt
nymald svartpeppar

Börja med köttbullarna. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla ca 5 minuter. Riv osten. Tillsätt färsen och övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Forma färsen till stora köttbullar med vattensköljda händer eller köttbulletång. Låt vila och sätt igång med tomatsåsen.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs glansigt i olivolja i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, annars i en stekpanna på spisen. Obs! Man behöver inte fräsa löken om man inte vill det. Jag gör det för att få mildare smak på löken. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat och socker. Rör om. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Lägg försiktigt i köttbullarna. Låt gå på svag värme i 4-5 h eller hög i 2-3 h. Servera med nykokt pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *