Måndag igen…

Så var det redan måndag igen. Helgerna går alldeles för snabbt… Veckorna också för den delen. Det är redan mitten på september. Det är bara att inse att sommaren är slut. Hösten är här. Men det är härligt det också! Alla årstider har sin charm.

Det jag gillar med hösten är alla färger ute i naturen och att det fortfarande kan vara enstaka varma sköna soliga dagar det gäller att njuta av. Mörkret är inte helt fel det heller. Nu kan vi tända levande ljus och elda i kaminen och mysa till det inomhus. Man kan laga härliga välsmakande soppor och grytor och långkok av olika slag. Dofterna och värmen sprider sig i huset och det är en härlig känsla.

Tillbaka till det faktum att det är måndag. Vardag. Middagen idag blev en frekvent förekommande maträtt hemma hos oss. Köttfärssås och pasta. Grönsaker till. Lika gott som vanligt men inget extraordinärt. Vanlig simpel, enkel, billig men uppskattad husmanskost.

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna (jag brukar inte använda något extra fett i pannan, det brukar inte behövas). Finhacka lök och riv vitlök och skalad morot. Häll ned lök, vitlök och morot i pannan och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Jag låter min koka ca 40 minuter och behöver därför en hel del vatten. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop.

Servera med pasta, riven parmesan, ketchup och senap för de som har den läggningen, samt grönsaker.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.