Maten, livet och samtalen kring köksbordet

Maten, livet och samtalen kring köksbordet

Maten, livet och samtalen kring köksbordet

Jag älskar böcker. Böcker kan ge så mycket kunskap, inspiration och glädje. Min favoritbok just nu är Ebba von Sydows nya kokbok som hon skrivit tillsammans med systern Amy och mamma Helen – Maten, livet och samtalen kring köksbordet. Boken gör mig glad ända in i själen. Bilderna, texten, recepten, ja allt får mig att le av lycka. Det känns genuint och äkta och att se Ebba och hennes mamma laga mat ur boken på Nyhetsmorgon i söndags gav mig kvitto på detta. Vilka charmtroll! Alla håller säkert inte med mig, men så känner jag!

Maten, livet och samtalen kring köksbordet innehåller recept på lättlagad mat för sociala stunder runt köksbordet där man ska ha tid att i lugn och ro prata om livets stora och små ämnen. Det är mat som är god, enkel och opretentiös, lagad på ingredienser man har hemma och kräver ingen avancerad kunskap i köket. Målet är att man ska kunna lägga tiden på att umgås med gästerna istället för att stå vid spisen.

Ebba, Amy och Helen.

Ebba, Amy och Helen.

Boken är full av inspirerande recept på allt från frukost, brunch, lunch till middagar och fika. Några av mina favoriter är Filmjölksbröd från Falsterbo, Quinoagröt med karamelliserad banan, Pannkaksmuffins med grädde och sylt, Amys mixade bananmuffins, Vår fantastiska ugnsomelett, Rimmad kyckling med örtsås, Himla bra baguetter, Kardemummakakan alla älskar, Lavendelkyckling från Provence för att nämna några. Ugnsomeletten fick jag tips om för något år sedan och lagade till på stört. Så enkel och god och går att variera efter smak, tycke och vad som finns hemma. Ni kommer garanterat se flera av recepten från boken dyka upp i mitt flöde framöver. Den här boken kommer bli väl använd!

Bilderna är fantastiska. Färgerna, miljöerna, maten och människorna. Väldigt tillrättalagt men vem bryr sig?! Jag blir glad och inspirerad!

Mamma Helen bjuder både på recept och spännande anekdoter.

Mamma Helen bjuder både på recept och spännande anekdoter.

Förutom alla goda recept och fina bilder bjuder mamma Helen oss dels på några av barnbarnens absoluta favoritrecept men också på egna minnen och avslöjanden om sina döttrar Ebba och Amy. Systrarna berättar personligt både om varandra liksom om mamma Helen. Dessa texter binder ihop recept och bilder och skapar en magisk enhet.

Jag tror ni fattar nu vilket betyg jag ger Maten, livet och samtalen kring köksbordet. Högsta betyg, dvs fem sunda av fem möjliga! Det är inte bara jag som gillar boken. Den har blivit en succé och säljer som smör! Första upplagan har redan sålt slut så bokförlaget The Book Affair har fått trycka upp fler.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Amy skriver:

    Åh en sån fin recension, tack tack tack Jessica! Stor kram från Amy

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Stort tack till dig och Ebba för boken. Underbar bok med underbara bilder! Nu när det är squashsäsong borde alla testa Citronmarinerad zucchinisallad – huuuur god?! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *