Nytt recept för Risenta Granola
I början på året testade jag Risentas två nya Granolablandningar utan tillsatt socker Hallon & Kokos och Äpple & Kanel. Nu har smakerna Vanilj, Tranbär och Jordgubb och Kardemumma, Hasselnötter och Blåbär fått nya grundrecept och utlovar ännu mer och godare smak. Vanilj, Tranbär och Jordgubb har smak av äkta vanilj, jordgubbar och naturligt sötade tranbär. Kardemumma, Hasselnötter och Blåbär har tydlig smak av kardemumma och de rostade hasselnötterna ger tillsammans med de frystorkade blåbären extra knaprighet till granolan. Båda passar lika väl till frukost som till mellanmål och ger måltid det där lilla extra.
Jag prövade smaken Kardemumma, Hasselnötter och Blåbär. Med smaken på den fantastiska hemrostade Risenta-granolan i färskt minne blev jag tyvärr besviken på denna färdiga Granola. Jag gillade inte kardemummasmaken. Tyckte den tog över för mycket. I den hemrostade granolan kunde jag välja den kryddning jag personligen föredrar, men här var kardemummasmaken redan förvald. Några hasselnötter såg jag knappt röken av i mitt paket. Blåbären var helt okej. Knaprigheten på granolan var det inget fel på men helheten passade inte mig personligen. I en faktisk köpsituation skulle jag ha valt vanilj, tranbär och jordgubb. Det låter som en sort mer i min smak. Det ska tilläggas att båda barnen älskade även denna granola. Till och med skeptikern Gustaf som normalt sett ratar alla sorters flingor och müsli!
Senaste kommentarer