Päronpizza

Idag gjorde jag den fantastiska pizzan vi bjöds på Risenta-dagen. Smakerna passar så bra ihop och är en utmärkt förrätt/tilltugg till drinken. Förutom att den smakade underbart gott så spred den dessutom fantastiska dofter när den stod inne i ugnen och gräddades!

Pizzan innan den gräddas

Pizzan innan den gräddas

Päronpizza med valnötter & chèvre, 2 pizzor

Pizzadeg:

3 tsk torrjäst
½ tsk salt
1 tsk honung
1 msk psylliumfrön
5 dl dinkelmjöl
2 dl vatten
1 skvätt olivolja

Fyllning:
6 päron
300 g chèvre
70 g valnötter
3 msk flytande honung
1 kruka färsk timjan
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja

Blanda jäst, mjöl, psylliumfrön och salt i en skål. Tillsätt honung, olja och varmt (cirka 50°C) vatten. Knåda degen ordentligt så att den blir smidig. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter. Kavla ut till två pizzor, stora nog att täcka en varsin ugnsplåt. Pensla pizzabottnarna med olivolja. Kärna ur päronen och skiva dem tunt på längden. Salta och peppra rikligt. Smula över chèvre och valnötter samt ringla över honungen. Toppa med färsk timjan och lite olivolja. Grädda i 250°C i cirka 15 minuter. Klipp pizzorna i lämpliga bitar och servera medan de fortfarande är lite varma.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. mars 14, 2010

    […] förrätt blev det päronpizza. Jag gjorde bara en halv sats, räcker gott och väl till 4 vuxna. Barnen ville hellre ha chips […]

  2. oktober 18, 2010

    […] förrätt bjöd vi på Päronpizzabitar. De är perfekta som tilltugg i väntan på middagen. Uppskattad och gillad av alla åldrar på […]

  3. oktober 31, 2010

    […] hade vi Gustafs bästa kompis och hans föräldrar över på middag. Vi bjöd på den sedvanliga päronpizzan till förrätt, kyckling i god sås till huvudrätt och cheesecake till dessert. Cheesecaken var […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *