Rödkålssallad i Crock-Pot

Alla ingredienser till rödkålssalladen på plats.

Alla ingredienser till rödkålssalladen på plats.

Nu lägger jag handen vid det sista inför julafton på lördag. Idag gjorde jag hemgravad lax som ska stå till sig i ett par, tre dagar innan den är färdig att äta. Jag gjorde också en omgång av en av mina ”gröna” måsten på julbordet, rödkålssallad. Självklart blev det rödkålssallad i Crock-Pot. Har man en crock-pot ska man självklart använda denna, dels så ofta man kan, dels till denna rätt i synnerhet. Att tillaga mat i crock-pot lockar fram smaker som vid konventionell tillagning inte alltid kommer fram.

På med locket och tillaga på svag värme i 5 timmar.

På med locket och tillaga på svag värme i 5 timmar.

Den här rödkålssalladen är riktigt enkel att göra. Bara att lägga ner allt i crock-pot (man kan själv välja om man vill fräsa på kål, lök och äpple innan man lägger ner i grytan – jag har testat båda och inte märkt någon större skillnad) , sätta på svag värme i 5 timmar, gå iväg till jobbet och komma hem till det färdiga och väldoftande resultatet. Lägg i varma, rena burkar och förvara i kyl.

Rödkålssallad i Crock-Pot!

Rödkålssallad i Crock-Pot!

Mjuk men ändå krispig kål med fantastiska smaker. Inte alls så där sötsliskig som den man köper färdig på burk. Här får kålen, löken och äpplet framträda istället. Helt perfekt i min smak! Vill man ha mer sötma kan man självklart öka på mängden vinbärsgelé eller honung.

Färdigt resultat!

Färdigt resultat!

Passar perfekt till all övrig god julmat.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *