Saftig köttfärslimpa
Till middag ikväll blev det en saftig och fin köttfärslimpa. Jag pimpade det klassiska receptet med ett paket finhackad bacon som jag blandade ner i smeten och resultatet blev kanon. Lite lyxigare, lite godare! Till detta kokt potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker. Mycket gott!
Köttfärslimpa, 6-8 port
1 kg nötfärs
1 1/2 dl ströbröd
3 dl mjölk
2 ägg
3 msk lökfond
salt och peppar
skalad och riven gul lök
Blanda mjölk med ströbröd i en bunke och låt svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner fond, ägg, salt och peppar i smeten. Fräs löken, blanda ner den och köttfärsen. Forma smeten till en limpa och lägg den i en ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 min.
Brunsås
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk lökfond
1 1/2 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
Lingonsylt
salt och peppar
Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp med fond, soja och balsamvinäger. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och lingonsylt.
Senaste kommentarer