Se vilda djur på nära håll på Käringsunds viltsafari

Viltsafari i Käringsund.

Viltsafari i Käringsund.

I onsdags efter vår fantastiska lunch på Michael Björklunds Smakbyn gick färden vidare mot nästa äventyr. Viltsafari ute på Käringsund väntade oss. Viltsafarin är en 45 minuters guidad tur med en specialbyggd öppen safarivagn som tar ca 40 personer. Turen går i ett 32 hektar stort vilthägn. Man får se fem olika sorters djur – kronhjortar, dovhjortar, vildsvin, strutsar och lamor. Ingen av dessa lever längre vilt i skogarna på Åland (lama och struts har dessutom aldrig levt på Åland utan lever vilt i Sydamerika respektive Afrika) men hjortar och vildsvin hittas både i Sverige och Finland.

Vår guide på färden!

Vår guide på färden!

Imponerande kron- och dovhjortar!

Imponerande kron- och dovhjortar!

En hungrig hjort!

En hungrig hjort!

Vädret var uruselt men djuren visade sig verkligen från sin bästa sida vilket fick humöret på topp. Vår guide var en riktig stjärna – han var både kunnig och rolig och tillsammans med djuren blev det en riktig ”show” samtidigt som vi lärde oss en massa! Vi trodde man skulle sitta kvar i vagnen men vid flera av djuren fick man kliva av och gå in i hägnen, mata och klappa dom om man ville. Det ville vi såklart. Till strutsarna fick man inte gå in då en spark från en struts kan vara rent av dödlig. Vildsvinen var inte heller helt att lita på med sina jättekroppar och sylvassa betar. Vid dessa två djur fick vi stå i säkerhet utanför stängslet istället och mata dom om man ville.

Lamorna lät sig matas men helst inte klappas.

Lamorna lät sig matas men helst inte klappas.

Det kittlas i handen när man matar!

Det kittlas i handen när man matar!

Enorma vildsvin!

Enorma vildsvin!

Strutsar! Kolla in strutsägget i gräset!

Strutsar! Kolla in strutsägget i gräset!

Strutsmatning!

Strutsmatning!

Varsågod och smaka!

Varsågod och smaka!

Vilka fantastiska djur! Vi var grymt imponerade av både djur och guide och tiden bara flög fram. Viltsafarin låter inte särskit kul på pappret men jag garanterar – det här var bland det häftigaste vi har upplevt i djurväg. Att se dessa mäktiga och intressanta djur på nära håll gav mersmak och är en oförglömlig upplevelse för livet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Härligt att du och din familj blev positivt överraskade. Vi älskar ju själva det här fantastiska mötet mellan vilda djur och människan.
    Vänliga hälsningar
    Kathrin
    Käringsunds Viltsafari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *