Smaktest av nya smakerna på Lindahls kvarg

Nya smaker på Kvarg från Lindahls.

Nya smaker på Kvarg från Lindahls.

Som jag skrev häromdagen har det precis kommit fyra nya spännande smaker på kvarg utan tillsatt socker från Lindahls mejeriprodukter. Ytterligare en smak, Pepparkaka, släpps om några veckor. De nya smakerna är High on Life – energidryckssmak, Go Bananas – banan/valnötssmak, Call me Coffee – Latte Macchiatosmak och Toffee Therapy – gräddkolasmak. Ikväll blev det ett stort smaktest utfört av mig och barnen.

Dags för smaktest av nya smakerna på Lindahls kvarg utan tillsatt socker

Dags för smaktest av nya smakerna på Lindahls kvarg utan tillsatt socker

Vi började med High on Life med energidryckssmak. Det låter inte särskilt tilltalande men tji fick vi. Den smakade fruktigt, typ hallon. Inte alls sötsliskig som man kunde tänka sig, utan hade en bra fruktig balans.

Åh vad gott det är med kvarg från Lindahls

Åh vad gott det är med kvarg från Lindahls

Sedan blev det Go Bananas med banan- och valnötssmak. Tydlig smak av både banan och valnöt. En riktigt bra kombo. Kvargen smakade som det klassiska godiset Banana Skids (för dig som inte är uppväxt på 80- eller 90-talet så är Banana Skids en gul/brun kolastång smaksatt med banan- och chokladarom). Gott!

Näst ut i testet kom Call me Coffee med Latte Macchiatosmak. Den hade en tydlig och klar kaffesmak. Nu är det lite orättvist, varken jag eller barnen gillar kaffe. Call med Coffee gick inte hem hos någon av oss. Gillar man kaffe tror jag den kan bli succé, men jag och barnen säger nej tack.

Lika bra att passa på att äta medan det finns kvar

Lika bra att passa på att äta medan det finns kvarg kvar

Sist ut Toffee Therapy med gräddkolasmak. Mycket mild och god kolasmak. En helt perfekt balans i smak och sötma. Riktigt god!

Testets två vinnare blev Toffee Therapy som blev min stora favorit (och barnens 2:a) och Go Bananas som blev barnens favorit (och min 2:a). Smaken är dock som baken och det ska bli kul att höra vad ni tycker! Har ni hunnit testa ännu?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Åh måste verkligen testa dessa!

 2. Fröken M skriver:

  Jag har intetestat än, men jag har en känsla av att jag kommer ha samma favoriter som dig 🙂

  Kaffe vill jag bara ha i en kaffe mugg!!
  Kram

 3. Anna skriver:

  Det må vara inget socker tillsatt men sötningsmedel:Acesulfam K, aspartam? Bättre att tillsätta egna smaker till naturell kvarg då istället

 4. Joakim skriver:

  Anna, läs på om aspartam innan du uttalar dig.

  http://tranastyrka.se/idioti-pa-internet-matfusket-och-aspartam/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *