Snabbvisit på Underbara Barn

Efter jobbet idag for jag på en snabb visit på Underbara Barn-mässan som går av stapeln på mässan i Älvsjö i helgen 12-14 oktober. Mässan firar 10 år i år. Jag har besökt den ända sedan Filippa kom till världen för 8 år sen. Den är riktigt bra. Fullt med trevliga utställare med mycket roligt och användbart att köpa till små och stora barn. Det finns även en stor aktivitetshörna för barnen. Där kan de tex åka skridskor, testa på gymnastik, pyssla och sitta i en brandbil. Då jag åkte direkt från jobbet hade jag inte barnen med mig så några aktiviteter blev det inte och inte heller någon shopping då barnen skulle hämtas på dagis och skola.

UnderBara Barn-mässan hade för att fira sitt 10-års jubileum bjudit in alla landets förskolor att i hållbart material skapa en tårta till kalaset. Första priset som skulle gå till den mest kreativa och lekfulla tårtan gav förskolan en vinst på 7500 kronor. Min son och hans förskoleavdelning deltog i tävlingen och de VANN!!! Tjohooo! Här är en mycket stolt och lite rörd mamma!!! Barnen har på egen hand i sann demokratisk anda bestämt hur tårtan ska utformas och gjort den helt på egen hand. Den blev verkligen fin tycker jag och juryn hade som sagt väldigt bra smak.

I morgon lördag är det prisutdelning till barnen på mässan. De får diplom och medalj. Samtidigt som prisutdelningen äger rum är vi dock bjudna på förhandsvisning på filmen Hotell Transylvanien där det bjuds på läskig dricka och ondsaker (godsaker – hahaha!) och han ville hellre gå på bion än få sin medalj. Därför passade jag på att  kolla på tårtan på plats (har självklart beundrat den redan när den stod på förskolan) samt hämta medaljen åt honom. Jag pratade med Kickie Jansen, grundare av och den som driver mässan, och tackade för fint juryarbete och passade på att berätta hur glada barnen var över vinsten och att de verkligen gjort allt själva. Stort TACK till Kickie och hennes team som har bidragit till att våra barn nu får besök av en riktig cirkus. Det var vad de ville göra för pengarna!

Förra året tog vi familjekort hos Studio Apelsin i deras fotostudio inne i stan. Det blev många fina kort och vi köpte hem bland annat två stora inramade kort (tavlor) som vi nu har uppsatta på väggen här hemma. Vi köpte också många ”mindre” kort som vi gav bort till släkten i julklapp förra året. Fotografen som tog kort på oss var verkligen duktig och även om korten kostade en slant var de värda vartenda öre! Idag träffade jag på fotografen på mässan och passade på att tala om hur nöjda vi var! Jag tror att de också var nöjda med resultatet då ett av våra kort dels finns med i deras broschyr, dels då ett av korten satt uppsatt på väggen på mässan. Blev något förvånad över att hitta mig själv där hängandes på väggen!

Jag fick två fullpackade goodiebags innan jag åkte hem från mässan. Den ena var från UnderBaraBarn-mässan själva. Jag var inbjuden till en VIP-visning för bloggare av mässan  i morse med tillhörande goodiebag och frukost, men jag har ett vanligt heltidsjobb på sidan av bloggen som självklart kommer i första rummet. Men goodiebagen hade de sparat åt mig och gick bra att hämta efter jobbet. Från Loppi fick jag en extra pimpad Loppi-påse då jag är en av deras ambassadörer. Båda goodiebagsen var verkligen fullpackade och det ska bli spännande att mer noga kolla vad jag fick hem.

Ska du besöka mässan i helgen? Glöm inte att anmäla dig för att hämta ut din Loppi-påse!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Fröken M skriver:

    åh va kul !!! Jag hade GÄRNA gått och kikat om det inte vore för att jag bor så jäkla långt bort 🙁
    KRAM

  2. L skriver:

    Åh du hann dit! Vad kul!!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *