The S-word

Ett ord ni kommer höra och läsa flera gånger idag är SEMLA. Semla, hetvägg, fastlagsbulle, fettisdagsbulle. Traditionell semla, winersemla, chokladsemlor, med vanlijkräm, blandade… Kärt barn har många namn!

”Semla, stundom simla av tyskans semmel, forntyskans semala och latinets simila. Fint vetemjöl i form av en rund bulle, som förtäres (vanligen med ilagd mandelmassa) till mjölk, huvudsakligen endast under fastlagen.”

Jag har redan ätit två semlor och ett par bitar semmeltårta i år. Idag blir det en på jobbet och en hemma till kvällsfika. Jag älskar semlor!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *