Tjejvasan resultat

Så var vi hemma efter mitt första Tjejvasa-äventyr! 4 personer gissade tiden jag åkte på och vinnare blev Robin som gissade på 2.34 (ett fint pris kommer till dig på posten). Så snabb var jag dock inte. Min tid blev 2.52.05. Helt godkänt! Min egen gissning var 2.57  så jag är väl egentligen segrare i dubbel bemärkelse!

Vad tyckte jag då om loppet?

Vädret och förhållandena i spåren var inte de bästa. Det hade snöat mer än vad arrangörerna hade räknat med och det var varmare än man trodde det skulle vara (ca -2 grader och lätt snöfall). Som blåbär i sammanhanget hamnade jag i en sen startgrupp, startgrupp 8. Mina skidor var visserligen bättre vallade än någonsin förut. Vi hade lämnat in dom hos Team New Sweden till Peter Larsson, fd landslagsåkare. Jag hade både bra fäste och bra glid. Dock var det tungt att åka på rådande underlag och spåren var uppåkta och under all kritik.

90% av loppet styrde jag inte själv över hur snabbt jag kunde åka. Det var oerhört mycket folk i spåren och många fattade inte det där att man ska hålla till höger om man är långsam och till vänster om man vill åka snabbt. Att ropa ”Ur spår” kändes bara meningslöst då om man fick en att flytta sig återstod flera hundra framför som åkte i långsammare tempo än jag själv. I början försökte jag kryssa mellan spåren, men det tog mer energi än det gav i utbyte. Jag försökte ta rygg på åkare som åkte i samma tempo som jag ville åka och där en del försökte få undan folk från spåren genom att ropa just ur spår.

Mot slutet (sista 5-6 km ungefär) tunnades klungan ut och man kunde hålla sitt eget tempo. Men vid det laget var kroppen trött efter att ha åkt så pass lång tid att det var svårt att hålla något vidare tempo. Jag höll ett ganska jämnt tempo enligt resultatlistan. Mellan 10.4 till 10.9 km/h.

Det var fyra vätskekontroller. Vid första drack jag lite sportdryck, vid andra lite blåbärssoppa och en bulle. Vid tredje och fjärde stannade jag inte ens. Jag ville bara i mål! Jag var varken törstig eller hungrig under loppet egentligen men tänkte att nåt är det bra om man får i sig.

Innan loppet hade jag laddat upp med en bra frukost på hotellet. Jag åt en stor tallrik havregrynsgröt med lingonsylt, solroskärnor, linfrö och mjölk. Två smörgåsar, en med ägg och en med leverpastej. En liten stund innan loppet tog jag en äggsmörgås. När jag gick i mål kände jag att jag var helt tom på energi. Depåerna behövde fyllas på och det illa kvickt. Efter lite mat blev jag mig själv igen.

Jag var trött när jag gick i mål, men hade jag kunnat styra mitt lopp mer hade jag säkert kunnat åka lite snabbare. Sen var det första gången jag åkte och visste inte vad som väntade mig vilket fick mig omedvetet att hålla tillbaka. Jag är supernöjd att jag tog mig runt och 2.52 är en kanontid. Jag är verkligen stolt över min egen bedrift! Vid målet väntade min älskade familj och ikväll firar vi med skumpa!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Susanne skriver:

    Ha ha,..jag gissa på 2,37,…men sedan ändra jag mej till 3,27…grrr!!!
    Min systerdotter hade också åkt,…hon kom in på 4 tim något,.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.