Tokiga barn!

Tänk vad lite som kan roa ett barn! Och en vuxen också för den delen. Gustaf älskar grädde! När man går på restaurang väljer han många gånger barnalternativet pannkaka med sylt och grädde. Jag undrar om det inte är mest grädden han faktiskt är ute efter då! Han har länge tjatat om att vi ska köpa hem spraygrädde men jag har stått emot tjatet. Enligt mig finns det inget som går upp mot äkta vara. Men idag föll jag till föga. Jag köpte en av de vanligaste märkena som är Chantibic. Den innehåller grädde med 30% fetthalt, 2.5% socker, E339 (finns naturligt i kroppen), E407 (karragenan, stabiliseringsmedel) och E471 (även det ett emulgeringsmedel). Låter inte helt naturligt men å andra sidan hade det kunnat vara värre. Smaken är helt okej men det stora problemet tycker jag är att den snabbt tappar sin form plus att den är sötad med socker (troligen för att förbättra smaken). Jaja, barnen gillar den.

Häromdagen såg barnen någon film där huvudpersonen åt någon form av spraycheddarost direkt från flaskan. Gustaf ville givetvis göra likadant med grädden och varför inte?! Tokiga barn! De hade i alla fall roligt och vi skrattade faktiskt alla så att vi kiknade. Ibland måste man få vara lite wild and crazy!

Äntligen har Gus fått spraygrädde!

Äntligen har Gus fått spraygrädde!

Mumsfilibaba!

Mumsfilibaba!

Allt får visst inte plats i munnen!

Allt får visst inte plats i munnen!

Oj, det trillade ner!

Oj, det trillade ner!

Bäst att ta vara på allt!

Bäst att ta vara på allt!

Kladdigt värre!

Kladdigt värre!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *