Trendföreläsning med Anna Ottosson hos Superfruit

Trendföreläsning med Anna Ottosson hos Superfruit

Trendföreläsning med Anna Ottosson hos Superfruit

Igår fick jag en riktigt bra start på dagen. Jag var på trendföreläsning med Anna Ottosson hos Superfruit. Vi bjöds på en helt fantastisk frukost. Nyttig, modern och to die for! Matchasmoothie, chiapudding, chiaknäcke med cashewsmör och raw marmelad, rödbetsbollar, kokosmuffins och golden milk. Samtliga mycket inne och heta inom hälsovärlden just nu. Jag ska verkligen göra allt för att få tag på recepten!

Superfruit har ett riktigt stort och brett urval av bra produkter

Superfruit har ett riktigt stort och brett urval av bra produkter

Tänk om man kunde se in i framtiden. Veta vad som händer om en timme, imorgon eller om ett år. Drömmen skulle ju vara att veta vilka lottosiffror som blir dragna och sedan lämna in en lottokupong baserat på detta. Då skulle man bli härligt rik. Men om framtiden kan vi bara sia. Vi kan se trender komma och gå men vilka som består vet ingen. Vi hämtar mycket influenser från andra länder. Vad gäller kost och hälsa kommer mycket inspiration från USA och Kalifornien i synnerhet. Genom att se på trenderna som råder där har Anna dragit paralleller till vad som komma skall här hemma.

Anna Ottossons senaste bok Hälsodrycker

Anna Ottossons senaste bok Hälsodrycker

Helt klart är att mat- och hälsotrenden inte varit större än den är idag. Det talas om eatdentity – vad vi äter har blivit status som vi gärna visar upp på sociala media. Att det sedan gärna slinker ner en skål chips eller två i magen är inget vi skyltar med utåt.

En helt magiskt god och nyttig frukost

En helt magiskt god och nyttig frukost

Den gröna revolutionen fortsätter. Det råder en riktig vego-våg. Det kommer fler och fler vegotidningar och när till och med Ikea börjar servera vegobullar då vet man att vego blivit svensson. Man låter grönsakerna bygga måltiden och sedan kompletterar man utifrån dessa, istället för tvärtom som varit vanligt hittills. Vi går från superfood till superiorfood, dvs vi vill äta rent och utan tillsatser. Kockarna som länge varit frontfigurer kommer konkurreras ut av bönderna som syns i reklam och affärsskyltning och blir våra nya hjältar. Vi efterfrågar fairfood. Livsmedlen ska vara bra för oss, för miljön och tillverkas under schyssta arbetsvillkor. Det ska vara fair hela vägen. Mycket fokus kommer att liga på magen. Mår magen bra mår resten av kroppen bra. Detta uppnås genom probiotika som vi får i oss via tex kombucha, syrade grönsaker och kefir.

Golden milk - nya chiapuddingen?

Golden milk – nya chiapuddingen?

Vad blir då den nya chiapuddingen eller grönkålen? Några av lågoddsarna är acaibowl, smoothiebowl, kombucha som sagt, kefir, matcha, chaga och chagate, golden milk, hälsotonics, insektsmat och buljong. Vi får helt enkelt vänta och se, vad som händer står skrivet i stjärnorna!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *