Trendföreläsning med Anna Ottosson hos Superfruit
Igår fick jag en riktigt bra start på dagen. Jag var på trendföreläsning med Anna Ottosson hos Superfruit. Vi bjöds på en helt fantastisk frukost. Nyttig, modern och to die for! Matchasmoothie, chiapudding, chiaknäcke med cashewsmör och raw marmelad, rödbetsbollar, kokosmuffins och golden milk. Samtliga mycket inne och heta inom hälsovärlden just nu. Jag ska verkligen göra allt för att få tag på recepten!
Tänk om man kunde se in i framtiden. Veta vad som händer om en timme, imorgon eller om ett år. Drömmen skulle ju vara att veta vilka lottosiffror som blir dragna och sedan lämna in en lottokupong baserat på detta. Då skulle man bli härligt rik. Men om framtiden kan vi bara sia. Vi kan se trender komma och gå men vilka som består vet ingen. Vi hämtar mycket influenser från andra länder. Vad gäller kost och hälsa kommer mycket inspiration från USA och Kalifornien i synnerhet. Genom att se på trenderna som råder där har Anna dragit paralleller till vad som komma skall här hemma.
Helt klart är att mat- och hälsotrenden inte varit större än den är idag. Det talas om eatdentity – vad vi äter har blivit status som vi gärna visar upp på sociala media. Att det sedan gärna slinker ner en skål chips eller två i magen är inget vi skyltar med utåt.
Den gröna revolutionen fortsätter. Det råder en riktig vego-våg. Det kommer fler och fler vegotidningar och när till och med Ikea börjar servera vegobullar då vet man att vego blivit svensson. Man låter grönsakerna bygga måltiden och sedan kompletterar man utifrån dessa, istället för tvärtom som varit vanligt hittills. Vi går från superfood till superiorfood, dvs vi vill äta rent och utan tillsatser. Kockarna som länge varit frontfigurer kommer konkurreras ut av bönderna som syns i reklam och affärsskyltning och blir våra nya hjältar. Vi efterfrågar fairfood. Livsmedlen ska vara bra för oss, för miljön och tillverkas under schyssta arbetsvillkor. Det ska vara fair hela vägen. Mycket fokus kommer att liga på magen. Mår magen bra mår resten av kroppen bra. Detta uppnås genom probiotika som vi får i oss via tex kombucha, syrade grönsaker och kefir.
Vad blir då den nya chiapuddingen eller grönkålen? Några av lågoddsarna är acaibowl, smoothiebowl, kombucha som sagt, kefir, matcha, chaga och chagate, golden milk, hälsotonics, insektsmat och buljong. Vi får helt enkelt vänta och se, vad som händer står skrivet i stjärnorna!
Senaste kommentarer