Ugnsbakad lax med rotmos

Ugnsbakad lax med rotmos

Ugnsbakad lax med rotmos

Ugnsbakad lax med rotmos blev kvällens middag. Moset blev jättegott, jag gillar den söta smaken från kålroten. Lax är enligt mig alltid gott, nästan oavsett hur man lagar till den. Filippa har knappt ro att äta sin mat längre. Efter middagen får hon nämligen öppna sin chokladkalender. Så hon äter mycket mindre än hon brukar eftersom chokladen lockar mer. Gustaf var väldigt trött idag och ville sitta i mitt knä och äta och kladda, och bortskämd som han är fick han det.

Ugnsbakad lax med rotmos, ca 5-6 port

800 g laxfilé
Citronsaft
Dill
Salt och peppar

1 liten kålrot
3 morötter
7 potatisar
Grädde, mjölk och smör efter behag
Salt och peppar

Salta och peppra laxen. Pressa över citronsaft och lägg på massor av dill. Fryst går bra. Baka i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter.

Skala rotfrukterna och koka tills de är mjuka, ca 20 min. Mixa ihop. Värm smör, grädde och mjölk efter hur löst mos man gillar. Blanda ner i de mosade rotfrukterna och mixa ihop till ett slätt mos. Salta och peppra.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Christina skriver:

    Tack det var jättegott

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Vad kul! Jag älskar rotmos och lax!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *