Ugnsbakad lax med rotmos
Ugnsbakad lax med rotmos blev kvällens middag. Moset blev jättegott, jag gillar den söta smaken från kålroten. Lax är enligt mig alltid gott, nästan oavsett hur man lagar till den. Filippa har knappt ro att äta sin mat längre. Efter middagen får hon nämligen öppna sin chokladkalender. Så hon äter mycket mindre än hon brukar eftersom chokladen lockar mer. Gustaf var väldigt trött idag och ville sitta i mitt knä och äta och kladda, och bortskämd som han är fick han det.
Ugnsbakad lax med rotmos, ca 5-6 port
800 g laxfilé
Citronsaft
Dill
Salt och peppar
1 liten kålrot
3 morötter
7 potatisar
Grädde, mjölk och smör efter behag
Salt och peppar
Salta och peppra laxen. Pressa över citronsaft och lägg på massor av dill. Fryst går bra. Baka i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter.
Skala rotfrukterna och koka tills de är mjuka, ca 20 min. Mixa ihop. Värm smör, grädde och mjölk efter hur löst mos man gillar. Blanda ner i de mosade rotfrukterna och mixa ihop till ett slätt mos. Salta och peppra.
Tack det var jättegott
Vad kul! Jag älskar rotmos och lax!!!