Wienernougatens nougat
Så har jag gjort julens måste – hemgjord Wienernougat. Den köpe-wienernougat som finns i affärerna kan slänga sig i väggen. INGET slår den hemgjorda varianten.
Fin (eller jag menar, du får inga exakta rektanglar, den ser helt enkelt hemgjord ut precis som sig bör) glänsande choklad fylld med gyllene, rostade mandelflarn och smak av himmelriket. Välj den chokladsort och chokladprocent du bäst gillar (mörk choklad, ljus choklad, vit choklad, bakchoklad, finchoklad, blockchoklad), smaksätt precis som du känner för.
Wienernougat är helt enkelt julens bästa godis!
Wienernougat, ca 25 st
250 g nougat
125 g choklad av valfri sort
100 g flagad mandel
Rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna. Gör i ordning ett vattenbad och smält chokladen och nougaten och rör till en jämn smet. Häll ned den rostade mandeln och rör om. Lägg bakplåtspapper i en bytta/långpanna och häll ned smeten. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp. Skär i bitar, ät och njut!!!
Senaste kommentarer