Wienernougatens nougat

En limpa wienernougat redo att skäras upp i fina bitarSå har jag gjort julens måste – hemgjord Wienernougat. Den köpe-wienernougat som finns i affärerna kan slänga sig i väggen. INGET slår den hemgjorda varianten.

Fin (eller jag menar, du får inga exakta rektanglar, den ser helt enkelt hemgjord ut precis som sig bör) glänsande choklad fylld med gyllene, rostade mandelflarn och smak av himmelriket. Välj den chokladsort och chokladprocent du bäst gillar (mörk choklad, ljus choklad, vit choklad, bakchoklad, finchoklad, blockchoklad), smaksätt precis som du känner för.

Färdigt resultat!Wienernougat är helt enkelt julens bästa godis!

Wienernougat, ca 25 st

250 g nougat
125 g choklad av valfri sort
100 g flagad mandel

Rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna. Gör i ordning ett vattenbad och smält chokladen och nougaten och rör till en jämn smet. Häll ned den rostade mandeln och rör om. Lägg bakplåtspapper i en bytta/långpanna och häll ned smeten. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp. Skär i bitar, ät och njut!!!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *