Ett av de bästa

Gårdagens julbord var ett av de bästa jag någonsin varit på. Det fanns allt jag önskar på ett julbord och lite till. Fräscht, lagom mycket folk, lagom nytänk och FANTASTISKA smaker.

Kvällen inleddes med glögg och pepparkakor och sedan satte vi oss till bords.

Sillar, bröd, ost och smör och potatis sattes fram på bordet vilket minskade rejält på springet vid buffén.

Det kallskurna dominerade (det var det som var bra – det är det jag vill koncentrera mig på när jag äter julbord). Det fanns allt från olika strömmingar, böckling, olika typer av laxar, tonfisk, skinkor av alla de slag, korvar i mängder, ägghalvor med olika toppings, rödbetssallad, såser, senap och tillbehör, etc etc.

Varmrätterna var inte lika många, men precis det man vill ha och lika fräscht och gott. Det fanns köttbullar, prinskorv, lammprinskorv, lutfisk, janzon, revben, julkorv, äppelsidfläsk, svampomelett, dopp i grytan, röd-, grön- och brunkål, potatis, etc.

Inte för att jag sparat plats alls i magen (jag åt och åt och åt för allt var så gott) men efterrättsbordet var imponerande och allt var sååå gott så det var bara att äta på. Det finns bland annat knäck, ischoklad, kolor, skumtomtar, rockyroad, polkagrisar, jordnötskaka, risalamalta, ostkaka, ostar av olika slag och kex till detta, olika typer av cheesecakes, frukter, nötter och mandlar, struvor, kakor, pepparkakor, minilussebullar (både med och utan fyllning), te och kaffe, sylter, saftsåser, etc etc. FANTASTISKT!!

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *